Политолог направи изненадваща прогноза за предстоящите избори наесен

Хората не желаят да ходят на избори

Политологът доц. Светослав Малинов направи изненадваща прогноза за предстоящите избори наесен.

Той отбеляза, че коалиция от три партии би била нещо временно и нетрайно. В същото време пък би било много трудно да се прокара програмно правителство.

Според него на българите ще им се наложи да избират между стабилност и справедливост на предстоящите избори. Истинската криза ще настъпи, ако и след вота наесен, се наложи отново да ходим на извънредни избори.

На въпроса в колко дълбока криза е страната ни в момента, той призовава да не се използва тази дума. Разяснява, че в момента сме в процедура по конституция и има вероятност за съставяне на правителство, макар и малка. Ако това не се случи, ще имаме служебен кабинет и следват избори.

Истинска криза обаче би настъпила, ако и след следващите предсрочни избори, които сякаш са неизбежни, отново не може да бъде съставено правителство. Той обаче е категоричен, че до сегашната ситуация се е стигнало заради поведението на Слави Трифонов.

Доц. Малинов посочва, че за пръв път в страната ни ще има избори, при които най-висок процент от хората не виждат основание за гласуване. Такова нещо се случва наистина за пръв път през последните 30 години.
Източник: blitz.bg