Политолог направи тежка прогноза за предстоящите избори

Смята, че избирателят трябва да се подготви за нови избори през пролетта

Политорогът доц. Антоний Гълъбов направи тежка прогноза за предстоящите извънредни избори.

Той посочи, че президентът на България Румен Радев отново ще има важна роля в следващото правителство. По всяка вероятност обаче нито ще се сближава с политическите партии, нито ще ги толерира.
Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов. Освен това той определи действията на държавния глава като прецизни и допълни, че не би се поколебал да критикува политическите субекти, явяващи се на предсрочните избори през есента.

„Ролята на президента в тази ситуация беше много ясно заявена още в самото начало на правителството. Беше ясно, че той ще направи всичко възможно да намали щетите, които му носи управлението, което някак възникна под неговата егида“, смята доцентът.

Предстоящите предсрочни избори може и да не са последните, смята политологът.
Според прогнозите му избирателят трябва да е готов и за сценарий, при който ще има поредни предсрочни избори през пролетта на 2023-та година.

„Влизаме в една кампания с много остро противопоставяне. Българските граждани все още не мислят за избори. Тези сондажи на общественото мнение, които познаваме са по-скоро фонови нагласи, които вероятно няма да се възпроизведат в изборния резултат. Вървим към тежки избори, защото доверието в политическите партии е на критично ниско ниво. От друга страна самите политически партии се занимават с това да обясняват какво се е е случило, а не какво ще направят. Линиите, по които може да бъде постигнато съгласие в следващото народно представителство са много тънки. Нараства рискът от това да се наложат нови избори през пролетта“, заключи доц. Гълъбов.
Източник: standartnews.com