Политолог прогнозира голяма драма на вота

Разкри и под чия сянка ще премине предизборната кампания

Политологът доц. Петър Чолаков прогнозира голяма драма на предстоящия предсрочен парламентарен вот.

По отношение на „Български възход“ той подчерта, че не е наясно какво изчакват, но много скоро ще стане ясно, че дори и да се затичат да хванат влака, ще го изпуснат.

Именно при БСП и „Има такъв народ“ доц. Чолаков прогнозира голяма драма.
Според него все още не са умрели надеждите за предизборна коалиция между „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. В същото време обаче посочва, че не вижда ПП да изгарят от голямо желание. Все пак времето ще покаже.

Доц. Чолаков прогнозира, че предизборната кампания ще премине под сянката на газовата криза, отношенията с Русия, външната политика и войната в Украйна.
Подчертава, че е очевидно, че целта в момента е да очертаят демаркациионните линии, за да покажат, че няма да работят заедно и допълва, че поне за момента това послание се опитват да отправят към избирателите.

По отношение на ГЕРБ, политологът посочва, че се наблюдава голяма гъвкавост, допълвайки, че за момента Борисов сега се държи по един начин, а след няколко часа може да запее друга песен.

За ПП пък е от особена важност да покажат, че засега няма да работят с ГЕРБ, тъй като в противен случая ще уплашат голяма част от избирателите си и ще ги изгубят.
Остава обаче големият въпрос дали след 2 октомври в крайна сметка в ситуацията на 48-то НС няма да се наложи ГЕРБ и ПП да работят заедно.
Източник: standartnews.com