Политолог разкри трика, с който ПП ще разклати стола на Румен Радев

Емоцията в българската политика взе връх

Политологът Тончо Краевски разкри трика, с който ПП ще разклатят стола на президента Румен Радев.

„Наблюдаваме официално скъсване между президента и досега управлявалите. В началото на кабинета „Петков“ Румен Радев беше от страната на управлението, а сега застава в неутралната позиция, където по Конституция би трябвало да бъде президентът. Виждаме края на едно извънредно положение, каквото държавният глава неформално обяви през лятото на 2020 година, когато излезе с вдигнат юмрук“, заяви Краевски пред Българското национално радио.

Той подчерта, че четворната коалиция ще направи опит да наложи интерпретация, че държавният глава е сменил съюзниците.
„Но това е плоско обяснение, защото Румен Радев не минава на страната на ГЕРБ и ДПС, а се опитва да застане на равно разстояние от всички“.

Краевски е на мнение, че цялата четворна коалиция ще направят голяма грешка в случай, че влязат в остър конфликт с Радев.
„Корнелия Нинова откри огън и емоцията, както винаги в българската политика, взе връх, а това е грешка“, категоричен е той.

Според него, ако ПП се затвори в коалиция с ДБ, ще си затвори пътищата към това да продължава да изсмуква електората на останалите протестни партии от 2020-2021 година и към монополизирането на това пространство:
„Смятам, че ПП ще се опитат да задържат този голям електорален съюз между София и провинцията. Те знаят, че за да останат голяма партия, трябва да се опитат да задържат този съюз“.
Източник: blitz.bg