Политолог съзря в изборите шанс за оздравяване на българското общество

Не скри, че е изненадан от избора на Радев

Политологът Христо Панчугов заяви в ефира на Дарик радио, че страната ни е единствената, в която на парите, похарчени за избори се гледа като на пропилени средства.

За разлика от мнозина за него изборите са добра новина поради факта, че е повече от очевидно разминаването между политическите формации. Освен това се вижда и липсата на елементарен дневен ред, който да ги събира.

“Има една огромна маса от български граждани, които не гласуват. Тези български граждани не отказват да участват в демокрацията, но не виждат неин представител в момента. Ще спечели този, който успее да дефинира ясен политически ред и да мотивира тези избиратели да бъдат част от българския политически живот”, категоричен е политологът.

На въпроса дали е изненадан от решението, взето от държавния глава Румен Радев третият мандат да отиде в ръцете на БСП, политологът призна, че е изненадан от развоя на събитията, при все, че е логичен.

Водещият припомни, че голяма част от българското общество недолюбва Европейския съюз и държи на сделка с „Газпром”. В отговор Панчугов бе категоричен, че „договорът с титана не гарантира доставките на газ“ и допълни, че Русия може да ни постави на колене във всеки един момент.

“Дори да видим кабинет, той ще бъде изключително нетраен, но изборите са шансът на българското общество да оздравее”, заключи политологът.
Източник: blitz.bg