Политолози разкриха какво е посланието, което Радев изпраща на Нинова

Настоящата ситуация е предпоставка за доста колизии

Политолозите Христо Панчугов и проф. Росен Стоянов разкриха какво е посланието, което държавният глава Румен Радев изпраща на Корнелия Нинова.

В ефира на предаването „Твоят ден“ по Нова Нюз двамата посочиха, че служебният кабинет вече е извадил на показ сблъсъка между Румен Радев и Корнелия Нинова

„Случи се онова, което бе логично, поне според мен, а именно, че Радев даде мандат на БСП не заради ръководството на тази партия, а заради нейните избиратели. И фактът, че впоследствие в служебния кабинет постави хора, които са, меко казано, в противоречие с ръководството на БСП, може би доказва едно такова твърдение”, посочи Стоянов.

Той обаче даде да се разбере, че за него това не е реваншизъм, а послание и демонстрация кой е в силна позиция към днешна дата.

Извън сблъсъка между Нинова и Радев, Христо Панчугов коментира служебния кабинет така: „Не знам дали ще има ревизия, но се опасявам, че ще станем свидетели на доста опити за политически скандали”. По думите му причината за това ще са всяческите опити да бъде дискредитирано предишното управление.

Според него притеснителното в случая е, че подготовката на изборите, каквато е и основната задача на служебното правителство, като че ли остава на заден план.
Стоянов пък допълни картината за предстоящия вот със специфичен поглед към разделението на властите, на чийто фон той ще се проведе:
”Служебното правителство трябва да организира изборите. Областните управители са назначени от предишния кабинет власт, а именно ПП и коалиция. Местната власт пък е почти изцяло в ръцете на ГЕРБ. Особено интересна ситуация, която ще предпостави доста колизии – локални или с малко по-голям мащаб”.
Източник: standartnews.com