Полицията издирва търговеца на криптовалути Алтънбашев, предполагат отвличане

Столичният бизнесмен, IT специалист и търговец на криптовалути от София Александър Стоилов Алтънбашев е в неизвестност от понеделник, 23 май, и се издирва от полицията. Мъжът е изчезнал след като е отишъл на среща в столичен квартал, съобщи БНР. Основната версия е отвличане.
Сигналът за изчезването на мъжа е подаден от сестра му и приятелката му. Преди ден те са оставили IT специалиста в столичния квартал „Младост“, където е трябвало да има среща.

.

След това мъжът е спрял да отговаря на мобилния си телефон, а по-късно той е бил изключен. Оттогава е в неизвестност. Заради това близките му са подали сигнал в полицията в София.

Пред полицаите тя съобщила още, че по обяд в апартамента на брат й, който се намира срещу нейния, влязъл мъж на видима възраст около 28-35 г. По думите й, той си отключил с ключ. Притеснителното в случая било, че с ключ за жилището разполагали само тя и брат й.

Предполага се, че жилището му е обискирано толкова старателно, за да бъдат открити флашките, в които се съхраняват биткойни и етериуми.

След като непознатият си тръгнал с бял автомобил, тя подала сигнал на телефон 112. След това започнала да пише и звъни на брат си, но той й казал, че не може да говори и че заминава за Бургас във връзка със свой проект. Това бил и последният й разговор с него.

В момента по случая работят от сектор „Издирване“ в СДВР. Не се изключва нито една версия за изчезването на мъжа. Изясняват се подробности около последните часове, в които мъжът е имал контакт. В полицията е разпитана и приятелката на бизнесмена – Кристина.

https://frognews.bg/