ПОЛСКИТЕ НАПЪНИ

Голямата новина в момента са полско-украинските отношения, които от „любов мъчителна и противоречива“ са тласкани към брак. Уж „брак по сметка“, уреден от кумовете – „колективният Запад“, но който всъщност няма да донесе добро нито на жениха – Полша, нито на невестата – Украйна. Ето анализът по този повод на проф.Игор Панарин, чиято информирана прозорливост, съм оценявала винаги високо. Видеозаписът е поместен на канала на професора в Ютуб днес, 24 май, само преди 2 часа:

ПОЛСКИТЕ НАПЪНИ

И така, вчера Батка – президентът на Белорусия Лукашенко – на срещата си с Путин, ясно подчерта: „Дуда, президенте на Полша, какво правиш там в Киев? Държиш се по неподобаващ начин!“ Изказа такава важна фраза ( Лукашенко ). Във Варшава, в Полша нищо не си решил ( никакъв проблем на собствената страна ), а в Киев си дошъл. Полските напъни с опити за въвеждане на войски отначало в Западна Украйна, а в перспектива и окупация на цялата Украйна, е нов елемент, но за него ние сме готови. От моя гледна точка ( на Панарин ), той ( Лукашенко ) искаше да обърне внимание на две неща:

На това, че Владимир Владимирович Путин спомена на 9 май Брусилов – знаменитият Брусиловски пробив, през 1916 г. по време на най-голямото настъпление на руската армия в годините на Първата ( световна война)*. Същевременно през 1920 г., когато същите такива украински власти предадоха всичко на Полша, а всъщност ( сега ) и Зеленский предаде всичко на Полша – назначение на поляци на държавни длъжности, разрешение на полската полиция да провежда операции по цялата територия на Украйна и т.н. Протекторат – по своята същност вече е създаден. Брусилов тогава е казал, че през 1920 г. се е обърнал към всички офицери от руската армия, пред настъплението на полските окупанти на територията на Украйна – Малорусия – че трябва всички да се обединят под единен червен флаг. Неслучайно Путин спомена Брусилов. В този контекст ние сме готови да срещнем полските напъни. Аз мисля, че е възможно цялата тази история да завърши за Полша с поредното разделение. И с реализацията на политическия проект за Славянска конфедерация, според който на мястото на Полша ще има пет региона. Един от тях ще бъде начело с Краков, Варшавско воеводство, Полония и т.н., които ще влязат в Славянската конфедерация със столица Братислава. Времето ще покаже. Тези полски напъни говорят, че англичаните, които ги тласкат, разбират, че фронтът скоро ще рухне и киевският режим се приближава към мигновен крах.

Представяне и превод:
Милена Върбанова

* Генерал Алексей Брусилов е командвал офанзивата на руските войски срещу армиите на Централните сили в Западна Украйна.