Помогнете на горите! Дървената мафия убива нашите гори

Помогнете на горите!
Дървената мафия убива нашите гори, а държавата е отговорна и замесена на най- високо ниво. Затова е нужен широк обществен натиск и масово подаване на сигнали до прокуратурата. Колкото повече сме, толкова по- добре.
Готов сигнал (има го в 2 формата-pdf и word)може да изтеглите от посочения линк или от снимките в поста.
В сигнала трябва да посочите Вашите имена, адрес и тел за връзка. Подаването става по електронен път на адрес: rp_sofia@prb.bg
Защо е важна Вашата подкрепа?
Години наред сме свидетели на безмилостното изсичане на горите, на тировете с вековна дървесина, на репортажи и скандали, след които обаче никога няма наказани. Защо ли?
Е, няма как да има наказани, когато зад това стои държавата в лицето на две министерства – МОСВ и МЗХ. Няма как, когато изпълнителните агенции към тези министерства ИАОС и ИАГ ни предоставят фалшива информация- че горите се увеличават и то с постоянни и стабилни темпове, докато европейската програма за мониторинг на земната повърхност показва, че те намаляват. А загубата е потресаваща- от 2000г до днес липсват над 4 000 000 дка гори. Само за последните 6г са унищожени повече от 300 000 дка. В пари това прави повече от 10 млрд лева.
Къде са горите и парите, кой стои зад дървената мафия и защо две министерства толерират тази незаконна дейност? С тези въпроси трябва да се заеме прокуратурата и да дълбае на всички нива- регионални горски дирекции, общини, агенции и министерства. Зад подправените официални данни и доклади стоят реални длъжностни лица, които носят отговорност.
Затова изпращайте сигнали и помогнете това безумие да спре!