ПОРЕДЕН ГАФ…А СТИГА, ДЕ!

„Курц е никой в момента.“. Това заяви днес Борисов в стремежа си да се оправдае защо цял самолет го кара в Загреб, а Себастиан Курц отива с нормален пътнически полет. Да наречеш „никой“ един от сериозните европейски политици, който има повече гласоподаватели, отколкото Борисов може и да си мечтае, е серизен дипломатически гаф. Направен, за да оправдае собствената първенющина на нашия Бай Ганьо.

Преди няколко дена пък заяви във фейсбук-профила си: „Надявам се Себастиан да може да формира стабилно правителство.“. Естествено, говори му на малко име, все едно са ръфали една филия с мас на игрището, докато са бягали от час…

И бидейки запозната с изказвания на Себастиан Курц, човекът се притеснява не само от въшната граница на ЕС, но и от напливът на екзотични елементи като Баце в Европа. Нашият обаче е дебелокож като дива свиня с африканска чума и не се усеща.

Колко ли гафове още трябва да направи? Но несъмнено си е осигурил място в учебниците по дипломация в раздел: „Непростими дипломатически гафове.“….

Елена Гунчева

loading...