ПОРЕДЕН ДЕН ИВАН ПОРТНИХ НАРУШАВА ЗАКОНА! И НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ!

На 18.12.2019 АФЕРА единствена публикува:
И БОЛЕН ОТ ШАРКА ИВАН ПОРТНИХ НАРУШИ ЗАКОНА СЪС ЗАПОВЕД И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ!

Абсурдът и странностите около болестта на Портних, неприлагането на болничен лист и ползването на „неплатен отпуск“ продължава!

Въпреки че е тежко болен от шарка, Портних ден за ден издава заповеди за заместване и вече втори ден нарушава закона със заповед с основание „неплатен отпуск“, вместо да представи болнични!

След като вчера пусна заместваща заповед до електронните пощи на служитулите в Община – Варна, заповед, която е в нарушение на закона, днес ПАК ИМА ЗАМЕСТВАЩА ЗАПОВЕД ЗА ЗАМЕСТВАНЕ НА КМЕТА НА ВАРНА ИВАН ПОРТНИХ И ОСНОВАНИЕТО ПАК Е НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНО: „НЕПЛАТЕН ОТПУСК“!

Както още вчера АФЕРА писа, това основание, ползвано от ГЕРБ кмета на Варна Иван Портних, е незаконосъобразно и той трябва да бъде отстранен от длъжност.

Втори ден ГЕРБ Портних нарушава закона с подписана от него заповед!

Не вярваме в КТ и в ЗМСМА да има специални изключения за Иван Портних относно ползването на неплатен отпуск.

При условие, че кметът няма работодател, с когото да договаря разрешаване на неплатен отпуск, той не може да ползва такъв и това е изключението, което законодателят е имал предвид в ЗМСМА, като несъвместимо с правното му положение.

Не може да се приеме, че лицето избрано за кмет на населено място да осъществява функциите и на работодател, и на работник спрямо себе си.

В случая трябва да се сезира Общинската избирателна комисия във Варна, която да вземе решение, правомощията на Иван Портних, като кмет, да бъдат прекратен.

Във Варна обаче няма никаква „опозиция“, както се видя по време на изборите, освен сайта АФЕРА!

До този момент никой от ТАКА НАРЕЧЕНАТА „ОПОЗИЦИЯ“ НЕ Е СЕЗИРАЛ ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ИВАН ПОРТНИХ, ПОРАДИ НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА.

Afera.bg

ПОРЕДЕН ДЕН ИВАН ПОРТНИХ НАРУШАВА ЗАКОНА! И НЕЗАБАВНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ! ОЧЕВАДНО ВЪВ ВАРНА ЕДИНСТВЕНАТА ОПОЗИЦИЯ Е „АФЕРА“, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА В СИМБИОЗА!

loading...