ПОРЕДНАТА ДЕМОНСТРАЦИЯ НА НЕВЕЖЕСТВОТО НА НАШИЯ УПРАВЛЕНСКИ ЕЛИТ

След срещата на Борисов с българския патриарх Неофит и главния мюфтия Мустафа Хаджи, с още по-голяма сила се видя управленската немощ на власт имащите в лицето на премиера, който отново не е разбрал за какви дългове НАРЕЖДА опрощаване.
По данни на Дарик нюз Мустафа Хаджи е посочил, че дълговете на мюфтийството са от 2005 г., голяма част от задълженията, които според експертни оценки са над 8 млн. лева, са лихви. Натрупаните дългове са стари задължения върху които текат лихви, обяснил главният мюфтия и отказал да влезе в конкретика. „Това е работа на счетоводството, не се занимавам с тези въпроси. Не искам да казвам нещо, с което може да ви подведа“.
ТОГАВА всички ние питаме:
1.Какви са тези дългове от 2005 година, валидни днес, след като има давностни срокове и след тях дълговете се отписват по друг ред (отговорността е на този, който не ги е събрал в рамките на давностния срок).
2.Какви са тези лихви, които се увеличават, като за всеки среднограмотен е ясно и известно, че лихва върху лихва не се начислява?
Дали някой за пореден път ни заблуждава или някой нищо не разбира или просто отново сме в кагорията „прости, които не ни разбират“?
Страшно е да не си чел, да продължаваш да не четеш и да не знаеш какво е това закон и правила. Но най-страшното е, че в стремежа на Борисов да покаже височайшата си загриженост за държавата и нейната сигурност, създава все повече пукнатини, които наистина могат да се превърнат в пропасти. И за това отговорността е само негова.
P. S. А ако има изпълнителни дела, тогава кой ще плаща хонорарите на адвокатите, разноските по делата, държавните такси, разноските на ЧСИ или и тия пари ще бъдат опростени? Може би това е причината да се укрива протокола от заседанието на парламентарната комисия, предложила това безумно решение, което мина на първо четене в събранието?

Любо КОЛЬОВСКИ