„ПОСЛАНИКЪТ НА УКРАЙНА В ГЕРМАНИЯ НАРЕЧЕ ШОЛЦ „ОСКЪРБЕН ЛЕБЕРВУРСТ“

Посланикът на Украйна назова Шолц „оскърбен лебервурст“ („ливерная колбаса“). Канцлерът на Германия Олаф Шолц се държи по детски, отказвайки визита в Украйна, заради отменена среща на В.Зеленский и Франц-Валтер Щайнмайер. Това заяви посланикът на Украйна във ФРГ Андрей Мелник.

Преди дни президентът на Украйна В.Зеленский отказа среща с германския президент Щайнмайер в Киев, заради тесните му връзки с Русия – съобщи по-рано Bild, позовавайки се на източници, близки до украинското правителство. Авторите на таблоида твърдят, че Зеленский планирал да приеме Щайнмайер на 13 април. Лидерът на ФРГ потвърдил, че е готов да пътува за Киев с колегите си от Полша, Литва, Латвия и Естония, но украинските власти сметнали присъствието му нежелателно поради тесните му връзки със Сергей Лавров.

„Да се правиш на оскърбен лебервурст никак не звучи по държавнически“ – е заявил Мелник, цитиран от Der Spiegel. „Това не е детска градина!“

Андрей Мелник обвинява немските власти в прекалено „вяла позиция“ по отношение помощта за Украйна.“

Бреей, а ние, скромните балканци, си мислехме, че по-нахален бозайник от Москаленко не може да се намери в животинския свят. Докато не ни нагази наглецът Кулеба. А какво търпят горките немци от архинахала Мелник, който си позволява директни обиди към канцлера на страната, в която изпълнява дипломатическата си мисия, не е за вярване! Бихме помислили, че е несръчен руски фейк, ако не го твърдеше самият Шпигел.

Ето на това му се вика дипломация!

Никога посланиците на Хитлер не са си позволявали подобна безпардонност. Нито пък тези на Иди Амин Дада. Виж, посланиците на Златната орда, изпратени в страните, които хан Ногай е възнамерявал да връхлети, може и да са демонстрирали маниери ала Мелник, Москаленко и Кулеба. Но все пак говорим за Златната орда в ония далечни времена на тъмното Средновековие, в които тя е смазвала всички народи по пътя си. Емисарите й са направили цивилизационен избор, различен от евроатлантическия и с пълно основание са могли да си позволят по-грубички шеги с коленопреклонните царчета на слабите страхливи държавици.

Докато ордичката на Зеленский се е смушила в едно бункерче и търпи само поражения. Но, обратно на всяка логика и на всяка историческа перспектива, Зеленский като някакъв победоносен татарски хан или като същински монголски Тамерлан зове в подножието на трона си в Киев симпатичните му европейски президенти. А антипатичните отвява като конски мухи. С канцлерите пък никой не се церемони. Тях направо ги режат като кървавици.

Впрочем и Кулебата, въпреки финия си аристократизъм, също означава „млин с кайма“.

Никога не съм могла да си представя, че някакви кулеби ще се държат с Европа като със завладяна укротеритория. Нито че някакъв Зеленский може да си позволи да юрка напред-назад президента на Германия сякаш му е прислужник. Нито че някакъв Мелник може да нарича германския канцлер колбас, кървавица или наденица.

От една страна ситуацията напомня историческо възмездие – една славянска държава с много кратък самостоятелен държавен живот през вековете, държава, чието име означава „покрайнина“, жестоко изтерзана в миналото от немците, днес получава своя реванш. Не само над Германия, а над света! За първи път се усеща център, пъп на вселената! Диктува колко и каква помощ да й се дава – 3 милиарда, 300 милиарда! И тая помощ не трябва да е „вяла“, намръщена, дадена от немай-къде, а дарена с любов – „от сърце“ (сетих се, че по същия начин бг катаджиите си искат подкуп от шофьорите – „пари от сърце!). Трябва да е придружена с истерични крясъци „Слава на Украйна“, с преименуване на улици в целия свят на „Героите на Украйна“! Украйна трябва да залее като Библейски потоп цялата земя, да потече от всяка чешма и на всяка сметка на ВИК дружествата да има печат „Украйна“. „Украйна“ във всяко домакинство, Украйна във всеки тефтер, във всеки телефон!

И всеки индивид, заподозрен във вялост, докато скандира името „Украйна!“ да бъде обявяван за враг! Враг на човечеството, създадено по образ и подобие на Зеленски, Кулебаи Мелник!

Колкото до руснаците, те са „разчовечени“ ( по израза на В.Пякин ), те никога не имали нищо общо с човешкия род и скоро ще им поникнат рога!

В този неистов, шутовски пошъл и палячовски зловещ образ на Украйна, изтипосан по калъпа на болшевишките устави, няма и помен от образа на скромния народ, който някога простичко по братски обичахме – преди да се запознаем с Кулебите, Москаленките, Мелниците, Зеленките, Айдарите и Азовите. Този образ вони на фалш, смърди на сяра!

Това са болшевизъм, троцкизъм, хитлеризъм, китайска „културна революция“ и ИДИЛ взети заедно. Нищо славянско няма в тая смес.

С какво сме длъжни на този пламтящ Молох, та трябва да изсипваме в утробата му пари и оръжие, чест и достойнство? Нека германските президенти и канцлери преглъщат наглостта и обидите, щом не ги е срам от историята! Ние сме българите и ще кажем с обикновен тон, като нормални хора:

„Не ни вземайте за идиоти, ние сме открай време на тая земя! Нашият народ е запомнен само с благородни, добри, справедливи дела! Престанете да се глумите с нас и с украинския народ! Никакво оръжие и нито лев за Злото!“

Информационна агенция
URA.RU 3 май

Милена Върбанова – превод и коментар