ПОСЛЕДНИ ОПИТИ: Скандалът с тримата гербопитеци в ДКК– планиран от Бойко да гърми при съставянето на кабинета

Събитията през изминалата седмица около ДКК са скандал, планиран за точно определен момент. Това призна министърът на икономиката Даниела Везиева, изразена пред БНТ. Става дума за тримата гербопитеци в Държавната консолидационна компания, които развяха опорките на Бойко в добре подбран момент около съставянето на нов кабинет, без участието на ГЕРБ и е един от последните опити на бацетата да защитят калинките си по върха на държавата, припомня Narod.bg.

На 29 ноември от ДКК съобщиха, че единият от изпълнителните директори – Ваня Караганева, е освободена с решение на Съвета на директорите.

Като мотиви бяха посочени редица тежки нарушения, а на заседанието са присъствали трима от петимата членове на съвета, всички те избрани от третото правителство на шайката ГЕРБ – Рая Каназирева, Радостин Вазов и Диляна Софиянска.

Последваха дни с разменени обвинения – от Везиева и Караганева за нелегитимно заседание, при което е взето решението, шефовете на консолидационната компания контрираха, че Караганева не е разбирала същината на работата си.

Гербопитеците се включиха активно, като повтаряха опорките срещу Караганева, назначена в компанията от Кирил Петков, а развиха и сюжет за изборна манипулация.

„Това, което видях през последната седмица ми показва, че като че ли съм била много мека в решенията си, защото сега нямаше да сме свидетели на този скандал и то в момента, в който се съставя ново правителство.

Този скандал е, според мен, добре пресметнат във времето кога да избухне“, разкри Везиева, която вече на два пъти поиска оставките на тримата гербаджии в Съвета на директорите.

„Покрай скандалите немалко хора разбраха какво е Държавната консолидационна компания и какви са нейните функции.

Административен проблем по-скоро няма. От проверките, които колегите извършиха в периода между вторник и петък, всичко това, което се изнесе в медиите, се оказа не толкова добре подплатено с фактология“, заяви Везиева.

Narod.bg