Последното престъпление на Иван Костов

Помните ли, че от този месец вече ще плащаме по-скъп ток? Сега ще ви покажа, как тази радост ни беше осигурена от близката подлога и любима мумия (вчера навърши 72 години) на мургавият командир, мазният глас Иван Иванов. Съдържанието и механизма на организирания грабеж става ясен при сравняването на двете последни решения за цената на тока на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), чийто председател е Ив.Ив., за настоящия и предходния регулаторни периоди. Всеки регулаторен период започва през ЮЛИ и продължава до ЮНИ следващата година, включително.
Сравняваме количествата „евтин“ ток, който се отпуска от АЕЦ „Козлодуй“ за т.нар. регулиран пазар, т.е. за всички нас, битовите потребители, а също така и цената на която НЕК закупува стоката.

Казано накратко, количествата „евтин“ ток намаляват, направо изчезват, но за сметка на това рязко поскъпват. Изразът „технологични разходи“ замества понятието ЗАГУБИ по мрежата. На практика за регулирания пазар не остава нищо, а компенсациите на загубите ще струват с 83% ПО-СКЪПО.
Намалените количества „евтин“ ток за нас ще отидат на черния пазар на ток, който АЕЦ-а активно върти, продавайки наистина евтино на „честни частници“, които после го препродават на правилните цени или на борсата или зад граница.

Такава „пазарна логика“ може да се роди само в главата на мургавия антибългарин и анал(л)изатор на (д)риска Ив.Кост., а после да поръча изпълнението на вярната си мумия.

Не намирате линкове към оригиналните решения на КЕВР? И аз не намирам следи от споделяне на престъпленията на политико-енерГЕПИйната мафия от ваша страна към други жертви, но не ви се сърдя. Решениета са достъпни на сайта на КЕВР, търсете си ги сами.
Самото изпълнение на поредното гигантско престъпление е доста интересно, но поради същата причина музата ми избяга и нямам настроение да ви го показвам.

Георги Котев

http://gikotev.blog.bg