Посредствеността стана новият невоенен начин за сваляне на суверенитета на една Държава

Посредствеността е инструмент!
Спомняте ли си изказването на Доминик Строс- Кан на ежегодното заседание на МВФ и Световната банка през 2011? То в общи линии носеше посланието, че Вашингтонския модел / консенсусен/ с неговите икономически модели и рецепти е рухнал. Че стремежът към нисък бюджетен дефицит, напълно неконтролируем от никого финансов пазар, абсолютната доминация на долара и истеричният неолиберализъм, доведоха световната икономическа криза и много политически военни зверства!

Строс-Кан се опита да прокара идеята, че светът трябва да се реконструира по нови икономически и социални правила.
Изказването на Строс-Кан точно в този решаващ за него момент, като бъдещ кандидат за президент на Франция беше шокиращо смело. Реакция последва веднага, светкавично се “ изясни“ , че той има престъпен сексуален облик.

По този начин като кандидат президент беше разстрелян и на сцената остана послушния дефицитоносител Оланд, удобен за разпореждане! Никой до скоро не оценяваше, че по този начин Франция беше буквално обезглавена и съвсем преднамерено счупено едното задвижващо колело на политическия двигател Европа!

Остана още едно! Германия…….която за нещастие се управляваше почти две десетилетия от дълбоко некомпетентната, поддържаща и финансираща всички криминални върхушки в Европейските държави – Ангела Меркел, заедно с придатъкът й – ЕНП.

С нито един глобален играч срещу себе си, можеш да се справиш изключително лесно! Две силни колела образуват непробиваемо ядро!
Тази постановка беше брутален образец на новата тогава модерна стратегия за “ десуверенизация“.

Посредствеността стана новият невоенен начин за сваляне на суверенитета на една Държава. Глупостта по върховете на държавата, корумпираната световна и местна администрация, стана най- модерната тактика за “ сваляне“ на държавните граници.

Въвеждането на агенти за влияние в държава, обект на интерес не е нищо ново в геополитическата игра, но най- модерното към днешна дата вече е да се налагат в управленския ешалон хора, прилични на пръв поглед, но “ обследвани“ като формално/ само представително/ интелигентни, а всъщност обикновени образовани дебили с меки, несъстоятелни характери, позволяващи контрол!

Електоратът няма никакво значение. Моделите ги измислят хора, владеещи до съвършенство “ Управленската психология на тълпите“.

Не само България е нагледното, брутално отчайващо доказателство за този модифициран властови модел – обезграмотяване на политическата върхушка.

Ситуацията е просто трагикомедия.
Какъв по- лесен начин да пробиеш Националната сигурност на една държава, от “ правилната “ селекция на тъпоумни управленски назначения?
Те сами разграждат държавата.
Смелият е най- мразен, посредствения най-успешен.

А ние ………ние ще се избиваме помежду си както винаги, откакто свят светува, изпаднали в потресаваща, неолиберална мозъчна смърт, и абсолютна мисловна невъзможност да отсеем „сеното от плявата“ в ТелевизУра и „свободните медии“.

Не учим уроците си , затова сме както винаги странични, истерични наблюдатели на собствената си посредствена несъстоятелност.
Смелостта е за смелите!!!

Силвия Георгиева