ПОТРЕСАВАЩ ДОКЛАД! ХЪНТЪР БАЙДЪН Е ИЗВЪРШИЛ 459 ПРЕСТЪПЛЕНИЯ – КОРУПЦИЯ, ТЪРГОВИЯ С ВЛИЯНИЕ, ПРОСТИТУЦИЯ, НАРКОТИЦИ

Този доклад излиза наяве, благодарение на работата на мозъчния тръст “Марко Поло”, което също е интересно, защото извън шокиращия аспект на поведението и моралната и политическа поквара, е интересно как докладът е бил напълно покрит по цялата американска верига , т.е. ФБР, което е получило тези досиета и което придвижва бавно разследването, всички си прехвърлят горещия картоф. Тук са и медиите, които блокират дискусиите по този въпрос преди президентските избори. Тук са Фейсбук и Туитър, които цензурират всички информации, които излизат. Тук е “Ню Йорк пост”, който публикува нещо – мисля през 2020 г. -, но то е цензурирано и Зукърбърг, както пише в доклада, признава, че е получил инструкции да нареди на своите екипи да блокират информациите по тази тема. И, за да завърша, последният момент, изключително сериозен, има дори бивши членове на разузнавателната общност, които казват “това е руски заговор, това е удар на руснаците и т.н.”. Така че имате цялата верига: ФБР, разузнавателните служби, ГАФА (абревиатура от Google, Apple, Facebook, Amazon – бел. пр.) и медиите, които заедно конспирират, за да не чуе никой за това досие“.

Станислас Бертон, предприемач и икономически анализатор, автор на книгата “Etre Français: lettre à ma soeur” (Да бъдеш французин: писмо до сестра ми), “l’Homme et la Cité I et II” (Човекът и градът I и II), “La France Retrouvée” (Намерената Франция), разказва пред журналиста Андре Беркоф и френското радио „Сюд“ за скандалния доклад „Марко Поло“ по случая „Хънтър Байдън“, който е бил раздаден на всички членове на американския Конгрес.

 

– Хънтър Байдън – вие, слушателите на радио “Сюд” го познавате, всички го познават – това е синът на сегашния президент на САЩ Джоузеф Робинет Байдън. Но защо говорим за него? Говорим, защото току-що излезе експлозивен доклад. Вече се говореше за това – за компютъра на Хънтър Байдън, който той повредил и дал на поправка и който никога не получил обратно и т.н. А днес всички парламентаристи в американския Конгрес, т.е. в Сената и Камарата на представителите, са получили копие от доклада “Марко Поло”. Какво има в този експлозивен доклад “Марко Поло” от 600 страници? За това ще говорим със Станислас Бертон, който е предприемач, икономически анализатор, който анализира системните рискове и пише. Винаги го посрещаме с удоволствие. Той написа книгата в два тома “Човекът и градът”, “Намерената Франция”, “Писмо до сестра ми”. Добър ден, Станислас Бертон!

– Добър ден, Андре Беркоф! Благодаря за поканата.

– Благодаря, че сте тук! За какво е този доклад? За какво се отнася всъщност?

– Както казахте във въведението си, той се отнася за случая “Хънтър Байдън”. Правилно казахте, че всичко тръгва от компютъра на Хънтър Байдън, който той носи в сервиз за лаптопи през 2019 г., тъй като явно е разлял течност върху него, което може да се случи на всеки.

– Разбира се.

които доказват, че e имало събрания,  разменени имейли и т.н., които доказват, че Джо Байдън във всеки случай е във веригата – може би не във всички афери, но в голяма част от тях. Това е в частта “корупция”.

– В бизнес на всички нива и в няколко страни по света? Така ли?

– Така е. Това е търговия с влияние и между другото често на Джо Байдън, например в случая с Украйна, са платени стотици хиляди долари, за да свърши работа…

– На Хънтър Байдън?

– На Хънтър Байдън, извинете.

– Само една дума, Станислас. Ние говорехме за това, не бяхме единствени, но бяхме единствените във Франция. По време на карантината преди две години говорехме за необичайната комуникация между Джо Байдън, по онова време вицепрезидент на Барак Обама, и Петро Порошенко относно неговия син и “Бурисма”.

досие.

– Това, което е интересно – ако правилно съм разбрал -, това досие, този доклад “Марко Поло” е почти навсякъде в социалните мрежи, вие самият го публикувахте и той е бил раздаден на всички членове на американския Сенат и на Камарата на представителите?

– Да, точно така. Той е бил предаден, за да им се каже: “Вече не можете да кажете, че не сте знаели. Имате в документиран вид цялата корупция на фамилията Байдън и практиките на търговия с влияние, които са свързани с това семейство и които продължават от десетилетия”. И най-вече можете да си представите средствата за натиск и изнудване, които имат враговете на Америка спрямо фамилията Байдън, защото когато имате такова съкровище от толкова компрометиращи елементи, можете да си представите как те държат тези хора.

– Така е. Те ги държат. Но как може да се обясни – няма да правим психоанализа, но наистина случаят с Хънтър Байдън е много интересен -, дали според вас, познавайки американската ситуация, американските медии, телевизиите, пресата, радиото, са се сдобили с доклада “Марко Поло” или все още не са?

– Има няколко алтернативни канали, които се стремят да казват истината и които говориха за него. Видях, че Гарет Зиглер беше поканен в едно предаване, за да разкаже за своя доклад. Но в големите медии има мълчание. Само “Ню Йорк пост” в самото начало говореше малко за тази история и разкри някои от лудориите…

– И дори “Фокс Нюз”?

– Може би трябва да се изчака, защото докладът излезе миналия петък, имаше уикенд. Може би трябва да мине седмица и ще се заговори за него. Ще видим. Във всеки случай ще видим дали това ще се случи във Франция, защото, доколкото знам, това е първото голямо предаване, в което се говори за него, ще видим дали вашите френски колеги ще подхванат тази тема.

– Ще видим. Но междувременно, дали това ще повлияе според вас върху прословутите междинни избори, които ще се състоят на 8 ноември, или не?

– Със сигурност. Между другото, не е случайно, че цензурата по тази тема е била упражнена преди президентските избори. Но мисля, че това е част от един по-глобален процес на пълна загуба на доверие в президентството на Джо Байдън и на неговата администрация. Наистина това е черешката на тортата, но социологическите проучвания показват, че американците, и дори демократите, са все по-сърдити. Днес сме в ситуация, в която демократи са съблазнени от връщането на Доналд Тръмп. Това е част от тази обща тенденция.

– Да, видяхме, че сенаторката Тулси Габард напусна Демократическата партия много шумно. Видяхме и други хора. И всъщност, Станислас Буртон, не е ли тази история “Уотъргейт”, умножен по 100? Ако се позовем на аферата “Уотъргейт” от 70-те години на ХХ век, Никсън и компания, това е сто пъти по-голямо.

–  Да, това е много по-голямо на всички нива – за предателството, за единомислието с врага и, разбира се, за моралната поквара, това няма еквивалент. Да си представим за миг какво щеше да се изговори или направи, ако едно от децата на Тръмп бе извършило една стотна от това, което е направил Хънтър Байдън. Добре виждаме, че наистина има безнаказаност за определена категория хора, които принадлежат към естаблишмънта и които се ползват с протекции.

– Да, когато човек види сбора от фактите и събраното съдържание, то е напълно потресаващо. Благодаря, Станислас Бертон! За слушателите на радио “Сюд” и за онези, които биха искали да видят доклада “Марко Поло”, в кой сайт могат да го намерят?

– Напишете think-tank Marco Polo и мисля, че ще го намерите. В Телеграм може да потърсите Garrett Ziegler и в моя профил в Туитър (Stanislas Berton) можете да намерите доклада, който е доста голям, доста обемен, едновременно във версия, която може да се изтегли, и във версия, която може да се чете онлайн, с добро съдържание, кояето е по-приятно за четене.

– Всъщност, за да завършим, Станислас Бертон, мисля, че много хора ще го видят, но явно Шекспир нищо не си е измислил? Шекспир е бил далновиден, визионер, но, за добро или за лошо, това продължава.

– Да, точно така. Защото цитатът, който е поставен като мото на доклада, е много добре подбран цитат от Шекспир, който казва: “Моята поквара не е случайна, а е занаят”.

– Да, страхотно! Благодаря, Станислас Бертон за всички тези сведения! Ще продължим да следим с вас и ще видим последствията от този наистина експлозивен доклад “Марко Поло”.

Превод от френски: Галя Дачкова

www.glasove.com