ПОЧТИ 3 МЛРД. ПРИХОДИ ЗА ИМПЕРИЯТА НА ЧЕРЕПА *** Само от лотариите му

Българите са дали 2.66 милиарда лв. за лотарийните талони на Божков, са някои от днешните заглавия в медиите.
Те са по повод последното дело за спестените данъци и такси към държавата от олигарха Васил Божков за неговите игри за щастието.
„Ню геймс“ е заплатила на държавата 20% такса върху комисионната си, което е равно на 175.67 милиона лева, а трябвало да плати 15% върху всичките продажби на билети, което се равнява на 364 милиона лева, става ясно от съдебното решение.
То посочва, че приходите на олигархичната империя от „Късмета“ са били 2.426 млрд. лв. за времето от 1 септември 2015 до края на 2019 г.
(бел.: става дума за решението по само едно от съдебните дела и част от империята, а заедно с друг съдебен процес срещу империята – 2.658 млрд.)
.
Така четири години и 7 месеца след моя пост от 4 април 2018 г. – „НАМАЗАХА 3 МИЛИАРДА ЛЕВА ОТ „КЪСМЕТА“ (САМО НЯКОИ)“ държавата най-сетне се произнесе за келепира на лотарийната империя на забегналия олигарх. Държавата обаче продължи да се разсейва за онова, което разнищвах в моите разследвания за тогава всесилния олигарх – за фиктивните печалби, изплащани на подставени или въобще несъществуващи лица, както и и огромното по мащаби пране чрез лотарията на мръсни пари , вкл. и от наркотрафика на прочутия Брендо

Разсея се и за разследваянията „Театър 1 и 2“ от май 2020 г., в които отбелязах, че зад завесата от държавни, прокурорски и съдебни действия, зад завесата от запори, зад замесата от медийни публикации и политическа шумотевица за „борбата с мафията“ милиардите са непипнати и в пълна сигурност.
Или както посочих в друг пост, „както е известно, правилата у нас се (не)прилагат според човека, посоката на политическите ветрове и когато се обръща палачинката“.
ПОСЛЕСЛОВ
Днешното решение на съда, с което демонстрира строгост към олигарха, също е театър.
Защото въпреки „жестокото” подгонване на олигарха, милиардите му у нас и в чужбина, които се водят на негово име, си остават напълно защитени, в пълно спокойствие и сигурност заради точка 5 от пореден пост за сагата, който пуснах навремето.
Ето я:
.
„Следователно подставеното лице Васил Божков е пожертвано, за да се трупа репутация пред правителствата и секретните служби на Запад.
Но огромното състояние, което от свое име той представлява, ще си остане непипнато, за да не се карат българските властници и служители на Темида с едно друго правителство и други секретни служби – на Изток от нас!
Въобще театърът е по мотив от прочуто стихотворение на поета Никола Вапцаров:
„Аз паднах. Друг ще ме смени и…
толкоз.
Какво тук значи някаква си личност?!“

Григор Лилов