Появи се първо ВИДЕО от бункера на шефовете на „Азов“ в катакомбите с любопитни находки

В специален репортаж от бункера на завод „Азовстал“ военният кореспондент на „Известия“ Валентин Трушнин показа мястото, където се твърди, че са живели одиозните ръководители на националния батальон „Азов“, предават световните агенции.

По думите на Трушнин, в малка стая, разделена със завеса, има всички припаси – бойни и хранителни.

Отделно има разположено и „командирско летовище“. Най-много обаче, журналистът бил изненадан от масата, на която имало всичко, включително и буркан червен хайвер. Трушнин обръща внимание и на факта, че в буркана имало лъжица, което го довело до заключението, че командирите на Азов* са яли от този деликатес с лъжици.

„Ядохме хайвер и отидохме да се предадем“, иронично отбелязва военният кореспонден. Фактът, че именно в това „отделение” се намира „командния пункт”, „подсказва” и стената, която е пълно копие на тази, срещу която лидерите на екстремистите заснеха своите видео съобщения.

По-рано пък бе съобщено, че един от първите, които са се предали, е заместник-командирът на Азов* Святослав „Калина“ Паламар. Той излязъл из под земята след мръкване на 18 май. В момента той е в следствения арест в Ростов на Дон. В думите на „Калина“ и от направените обръщения става ясно, че условията за живот в катакомбите са били тежки.

Действащият командир на украинската 36-та бригада морска пехота Сергей Волински („Волин“) се предаде на 20 май, като тогава той потвърди присъствието на чуждестранни военни в завода. В същия ден завода напусна и командирът на полка на украинските въоръжени сили „Азов“ Денис Прокопенко („Радис“).

blitz.bg