По боливудски

Медийният образ на родната министърка на туризма Николина Ангелкова не просто започна да се пропуква, а е на път напълно да се разпадне. Ама така е, след като персоната за втори път кара министерстване по боливудски сценарий.
Години наред туристическият бизнес напираше да има свое министерство и министър. И го получи, блазе му, в лицето на Ангелкова. То бяха снимки с актьори, то бе раздаване на боб и таратор пред Лувъра (как не й хрумна казан с шкембе-чорба да тури пред Колизеума), то беше даруване на чужди туристи с картички за куп пари, то бяха нови туристически лога и селфита до спукване. И ръстове, ръстове. Които впрочем не са заслуга на министерството. Докато в туризма продължава да ври и кипи от неразрешени проблеми.
Преди ден една от най-големите браншови организации в туризма – Асоциацията на българските туроператори и туристическите агенти (АБТТА), излезе с официално съобщение, че сваля доверието си от министърката. Малко по-късно се изказаха и отделни нейни членове, че не всички били съгласни, но позицията, в която се иска оставката на Ангелкова и тя е обвинена в некомпетентност, продължава да стои на сайта й. Но понеже у нас всичко е поне по две – другата организация – Българската асоциация на туристическите агенции, обяви, че не ще нейната оставка. Така де, като има удар, трябва и контраудар, че да се ошашават зрителите и да не могат да разберат кой крив, кой прав.
Интересен факт е, че именно от АБТТА дойде заместничката на Ангелкова Ирена Георгиева. А обвиненията на асоциацията са скандални. От липса на професионални компетенции и административен капацитет за справяне със задълбочаващите се проблеми на българския туризъм до манипулиране на данните за туризма.
В такава ситуация декларации в подкрепа дори и от Господ не вършат работа. И Ангелкова е длъжна да отговори на тези обвинения. Но тя мълчи. По боливудски

Мая Йовановска

Резултат с изображение за Ангелкова

http://duma.bg