ПО КАКВО ДА ГИ ПОСРЕЩНЕМ КАТО И ДРЕХИТЕ ИМ НЕ СТАВАТ

Голямата промяна в лицето на ПП „Има Такъв Народ“, които се обявиха за ръката, която ще изчегърта ПП „ГЕРБ“, все повече показва, че са добре познатото старо.

В нажежения „политически въздух“, който ясно си личи, че разумът все повече и повече не може да охлади, се прокрадва миризма на вкиснато. Откъде ли?

Начело са партиите на промяната. Всичко е ново – идеи, лица, популизмът дори е нов. Ама все пак на вкиснато – мирише. Или е въпрос на асоциация.

Въпрос на това като си си напатил, вече да разпознаваш знаците. Като тези знаци как лидера на водещата политическа партия в страната, размахва показалец, скрил се зад завесата. И на подиума – куклите му на конци. И замирисва. Или пък включвания от дивана в хола, автомобила, някоя квартална кръчма? И намирисва. Изявления от високи трибуни, но виртуални. И понамирисва. Направо вони. На старо, познато и вкиснато. На една омръзнала до втръсване манджа. На лъже-освободители. И от нас зависи дали, гледайки царя, ще видим, че е гол или ще се заблуждаваме, че е с нова премяна.

По дрехите посрещат. Такива дрехи, та ум да ти зайде.

 

Христина Коемджиева