По-кротко със задължителната казарма – изборите минаха

Депутат от “Обединени патриоти” разясни детайли от витаещата, но доста неясна идея за връщане на наборната военна служба. Евентуално и ако се намери консенсус.
Можело да е “казарма от 8 до 17 часа”, но така разказана, идеята предизвиква много въпроси. Например – кой ще плаща разходите на наборниците между 17 ч следобед и 8 сутринта? И оттам стигаме до още по-големия въпрос: ако се върне задължителната военна служба, това води след себе си големи разходи. И за сгради, и за екипировка, и за храна… Ако се вкара едно такова ново и голямо перо в бюджета, за сметка на какво ще е?
Управляващата коалиция вече обяви намеренията си за увеличение на пенсиите, на минималната заплата, на парите за учителите. Това са необходими разходи.
Понеже разходната част на бюджета не е разтегателна, интересно откъде може да се вземат пари и за една задължителна казарма? Най-добре тя да си остане в графата “витаещи неясни идеи”, защото изборите минаха и е време за реализиране на безспорните идеи. Това е рационалното поведение.

Резултат с изображение за izostavena казарма

http://24chasa.bg