ПО-КУЛТУРНО С КУЛТУРАТА

С голям интерес прочетох писмото на Министър Минеков към ГЕРБ да освободят заеманите от тях помещения в НДК. Признавам, че писмото надхвърли и най-смелите ми очаквания. Някак си като юрист очаквах формално писмо, с посочени правни основания, факти и обстоятелства за освобождаване на помещенията. Думи като „коледен подарък“, „Вие сте си уредил хубав офис“ и т.н. , определено не ми влизат в понятието „официална и делова кореспонденция“.

С пълното съзнание, че ГЕРБ постъпваха нагло и арогантно по време на цялото управление, ще посоча, че когато има делова кореспонденция между партия и властимащи, стилът трябва да е някакси по-културен. Излишните отклонения от темата, целящи да уязвят получателя на писмото, принизяват автора до тяхното ниво.

Със сигурност тези помещения трябва да се освободят. Със сигурност има правни основания, които трябва да се посочат и да се даде срок. А…и да се прекрати наемния договор, все пак.

Лично мнение. Иначе всичко можм да си кажем в политиката. Но когато действаш като орган на власт, официалността и добрия тон са силно желателни. За да не станем всички мисирки и тулупи в един момент в очите на управляващите.

Елена Гунчева