ПРАВОСЛАВНАТА НИ ЦЪРКВА КАТО БИОЛОГИЧЕН ТЕРОРИЗЪМ

ПРАВОСЛАВНАТА НИ ЦЪРКВА
КАТО БИОЛОГИЧЕН ТЕРОРИЗЪМ
със съучастник Щаб и правителство
**** За трети път пиша: спрете посещенията на църковните служби. Всички държави в Европа го направиха, само ние и Русия – не!
.
С изявление, публикувано късно снощи, Вселенският партиарх Вартоломей призова миряните да ограничат излизанията, да останат по домовете си, за да пазят обществото. Манастирите ще продължат богослуженията си, но поклонници и посетители няма да се допускат. Самият Вартоломей ще се моли за целия свят и „бързото му облекчаване от това изпитание“, продължава решението на патриаршията.
.
На 15 и 16 март пуснах два поста с възмущението си, че Светият синод с практиките си (причастието и молебените с масово присъствие) превръща църквите в развъдник на епидемията.
Поисках от Щаба и правителството незабавно да забрани за посещение църковните служби, както направиха в Италия, в Испания, в Гърция, Германия и вече навсякъде…
Десетки вярващи и почти толкова тролове яростно атакуваха двата поста.
.
Здравният министър Ананиев наложи забрана за събиране на повече от 2 пенсионери един до друг. (доп. т. 9 от заповедта „не се допуска посещението и събирането на двама възрастни на открити и закрити обществени места“.
На службите се събират десетки, дори стотици, а в мащабите на страната – десетки хиляди хора. Един заразен сред тях да има, получаване ново коронаогнище.
.
Православните църковни служби обаче са извън забраната. на министъра. Такава забрана не присъства и в приетия на първо четене в парламента проектозакон за извънредното положение.
.
Останахме единствената държава в ЕС и втората православна заедно с Русия, където това безумие продължава. Ще го квалифицирам като биологичен тероризъм, като престъпление в организиране на потенциален геноцид.
.
Проектозаконът за извънредното положение, който ще приемат, гласи, че изнасянето на лъжливи и неверни факти за епидемията е престъпление.
Господа политици, според вас излиза, че не е престъпление да допускаш антихигиенни и антикарантинни прояви.
.
За мен е ясно, че Светият синод е изцяло под влиянието на Московската патриаршия.
А Щаба, а правителството ни, а президента ни – и те ли са?

Григор Лилов
.

Ecumenical Patriarchate: “We universally declare our ecclesiastical resolution and mandate to cease all divine services”


.
*** БЕЛ.
ЩЕ БЛОКИРАМ ВСИЧКИ РЕЛИГИОЗНИ ФАНАТИЦИ И ТРОЛОВЕТЕ, ЗАЩИЩАВАЩИ ПО КАКЪВТО И ДА Е НАЧИН ЦЕЛУВАНЕТО НА ИКОНИ, ЛАПАНЕТО НА ЛЪЖИЧКАТА И СЪБИРАНИЯТА В ЦЪРКВИТЕ на фона на разразяващата се епидемия.

loading...