ПРЕБРОЯВАНЕ 21 ЩЕ Е ФАЛШИВО! КАКТО ВСИЧКО У НАС

Шефът на Националния статистчески институт Сергей Цветарков каза по БНТ: “Предполагаме, че едно лице може да бъде преброено за около половин час…
За населението са предвидени 30 въпроса. Има отделно въпроси за сграда и за жилище. Има и две извадкови изследвания… Въпросите са задължителни, отговорите са пожелателни.”
Каза още:
“В преброяването ще бъдат включени около 20 хиляди преброители, което е двойно по-малък брой от последното преброяване, тъй като броенето ще е комбинирано… Очакваните разходи са 38,3 млн. лева… Ще се проведе в периода 01.02. – 09.02.2021 г.”
После гордо и много умно призова:
“Да се участва в преброяването, защото е интересно, защото хората са важни, и защото от тях зависи как ще се управлява държавата.”
(Цитатите са публикувани в сайта на Епицентър.)
Нямам думи за тези аргументи.

Преброяването няма да установи броя на българските граждани, 2,5 млн. от които са в чужбина;
Няма да установи броя на емигрантите;
Няма да установи истинския етнически състав на населението на България;
Но ще установи точно броя на нужниците, на изгребните ями, на чернобелите телевизори, на балдъзите…, но няма да каже колко са циганите, колко са бедните, колко са болните, нехетеросексуалните, безработните и отчаяните.
Ако за анкетирането на един един рецепиент е нужен около 1 час (30 минути за отиване, установяване на контакт и подготовка, и още 30 за анкетата от няколко десетки въпроса, по невъзможните десетина секунди за въпрос), то ще са нужни 7 000 000 часа, или 875 000 човекодни от по 8 часа.
Тъй като преброителите са 20 000 души, значи на всеки от тях му трябват по 44 дни (точно 43 дни и 6 часа).
Предвидени са 9 февруарски дни, което е близо 5 по-малко.
Как е възможно даден обем работа, официално обявен от др. Цветарков, да се свърши за пет пъти по-кратко време, може да обясни само той.
Известно е, че всяка работа може да бъде претупана за колкото си искаме по-кратко време, но това става за сметка на качеството ѝ.
Така че по презумпция Преброяване 21 няма как да не е некачествено, да не е фалшиво, и да не е тъпо и безсмислено.

Акад. Петър Иванов

ТЪРСЕТЕ НОВАТА МИ КНИГА “ЛУДИ НА ДИВАНА” В КНИЖАРНИЦИТЕ!
ТЪРСЕТЕ И В ИНТЕРНЕТ МАГАЗИНА НА ИК “АХАТ” (tornadobg.com)!
ЗА МОИТЕ ФБ ПРИЯТЕЛИ КНИГАТА Е С ОТСТЪПКА (GSM 0888 836338)

Снимка на Petar Ivanov.