ПРЕДАТЕЛИТЕ СА НАМЕРЕНИ. ДОЙДЕ КРАЯТ НА ТЪРПЕНИЕТО НА ЛАВРОВ

https://youtu.be/_BXx59DeUV0

ПРЕДАТЕЛИТЕ СА НАМЕРЕНИ. ДОЙДЕ КРАЯТ НА ТЪРПЕНИЕТО НА ЛАВРОВ

Коментар на Милена Върбанова

Така е озаглавено видеото, което преди минути се появи на канал POLITICS TV в Ютуб.

То изразява огромното огорчение на руската страна от поведението на правителствата на трите православни славянски държави на Балканите – България, Северна Македония и Черна гора. Поводът е забраната на тези държави самолетът на руския външен министър да прелети над тяхната територия за срещата на Сергей Лавров с правителството в Белград. Но общото недоволство и огорчение на авторите на видеото, е резултат от историческата неблагодарност на изброените страни към Русия и дадените от нея огромни жертви за тяхното освобождение.

С особена горчивина спикерът говори за неблагодарността на България.Той припомня падналите за нашето Освобождение от турско робство руски воини – убити, осакатени, загинали от болести. Напомня пророческите слова на великия писател Фьодор Достоевски, че освободените от Русия балкански народи ще започнат своя нов политически живот с отричане от своята освободителка и подчинение на Англия и Германия – тъкмо силите, които са способствали за продължителността на техните робски страдания. Спикерът не спестява и факта, че в двете световни войни през 20 в. България е воювала в коалиция с враговете на Русия. Той изразява дълбокото огорчение – не само свое, а и на руското общество от русофобията на пронатовските български „елити“, представени днес от прекаралия половин живот в Канада и едва напоследък приел българско гражданство премиер Кирил Петков и от натовския генерал Румен Радев, български държавен глава.

Спикерът на канал POLITICS TV има пълно основание за изразеното огорчение. Нападките му към управниците на изброените балкански държави и специално към българската клика, дори са прекалено меки и дипломатично подбрани. Но това, което не приемам, е, че авторът обвинява в предателство българите изобщо. Бих искала да се надявам, че той го прави от неосведоменост. Напоследък руснаците, които са далеч от България и работата им не е свързана с нашата страна, са доста заблудени за истинските настроения на българския народ към Русия.

Не, ние не сме предатели. Това, че в продължение на 33 години българските управленски шайки подчиниха изцяло страната ни на американските интереси и я превърнаха в американска колония, не означава че народът ни е заразен с дивашката русофобия на „либералните“ си „евроатлантически“ правителства. Това, че на власт в България преди половин година дойде клика от открити американски подлоги с „харвардски дипломи“ и с ментор г-н Лорер, не значи, че тая клика е избрана от българския народ. Тя ни бе натрапена с измама и манипулации от американското посолство. Това, че дебилното ни днешно „правителство“ безропотно изпълнява всички нареждания на Козяк, включително най-унизителните и безсмислените – развяване на укрознамето на фасадата на Столична община, преименуване на улици, отказ от руски газ, гонене на руски дипломати, забрана на въздушното пространство за самолета на С.Лавров – просто за да бъде изпитана степента на абсурдното подчинение на колониалната администрация – няма нищо общо с волята на българския народ. Това, че страхливият президент, дал клетва пред НАТО, е забравил клетвата си пред олтара на Отечеството, няма нищо общо с настроенията на българите.

България за кой ли път е поробена територия, българският народ е окован, гласът му е задушен. Той не може да заяви мнението си пред големите СМИ, някои от които принадлежат директно на американци. Той е подслушван и преследван. Вместо него от екраните крещят малоумни национални предатели с криви човекоподобни мутри като Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Ивайло Мирчев. Неколцина безродници са надули рупора и идиотщините им гърмят към Брюксел и Вашингтон – вижте ни колко сме послушни, удобни и снишени, вижте как евтино продаваме страната си! Цялата тази сган, която по-рано ближеше подметките на Съветския съюз, сега е коленопреклонен лакей на САЩ. Допреди шест месеца от рупора срещу Русия врещяха герберастките лумпени.

Но нима тази безродна пасмина, заплюла Родина и Бог, лишена от достойнство и съвест, изразява настроенията на българския народ? Нима нейното скверно предателство към историята и към Русия, е предателство на българския народ ? Та българският народ ненавижда тия отрепки, разграничава се от тях, срамува се от тях.

И ако желае да продължи историческия си път, трябва в най-скоро време да се отърве от тая отровна плесен.

Херодот пише, че благодарността е най-великата човешка добродетел. А неблагодарността е най-черното престъпление, макар че няма държавни закони, които да го наказват. Но българският народ не е неблагодарен! Той помни своето Освобождение от петвековната дива тирания, помни кому го дължи. Помни петвековните си надежди в могъщия свой защитник – дядо Иван, Русия! И чувствата на българина към Русия не се изчерпват само с признателност. Това, което изпитваме към Русия е обич, с която сме закърмени, която е прелята в нас с майчиното мляко, която идва от самия ген. Нищо подобно никога българинът няма да изпита към Америка, Британия или към която и да е друга страна. За нас те са крепители на нашите насилници или просто чужденци. И съм сигурна, че дори предателската клика, която превива гръбнак пред тях, дълбоко в себе си усеща същото. Не се обича и не се мрази по заповед. А българинът е създаден от Бога „силно да люби и мрази“.

Щом дори безсрамната статистика твърди, че „60 процента от българите остават емоционално привързани към Русия“, трябва да се разбира, че повече от 90 процента от нас са с руския народ. Съпреживяват несгодите му, ненавиждат враговете му, радват се на победите му. И тоя процент расте с опитите за насаждане на безмозъчната русофобия от страна на ибрикчиите на Козяк. Трезвият разум на обикновения българин разбира, че докато я има Русия, ще има България. Докато я има Русия, ще я има и Европа – макар че заслепеният „средностатистически европеец“ още не може да проумее тази зависимост.

Любовта на България към Русия не може да бъде сравнявана с отношението на Сърбия към Русия. Българската обич е вродена, тя не зависи от едностранни или взаимни ползи. А Сърбия е умел картоиграч, който доста често успява добре разиграе картите си.

Ето защо, уважаеми автори на видеото, не наричайте българите „предатели“. Не обобщавайте, не ни слагайте в един кюп с нашия „елит“ – това не е елитът, а мръсната утайка на българското общество. Помнете, че за това утайката да вземе връх в българската държава, огромна вина носят и вашите руски продажни либерални политици и олигарси от недалечното минало. Същите, които щяха без малко да унищожат и Русия. Дразня се, когато чета в руските статии и слушам в руските видеа определени заинтересовани руски ( или май неруски ) „инфлуенсъри“ да наричат българите „предатели“ и “ неблагодарници“. Това все повече ми прилича на опит да се накарат обикновените руски хора да ни намразят – нас, техните братя. Слава Богу – когато прелиствам коментарите под такива текстове, се натъквам на непобедимата, чиста любов на руснаците към България.

Извадили сте от контекста и думите на Достоевски. Думите на великите мислители трябва да се цитират в цялата им пълнота и мъдрост, без сянка от манипулация.

Убедена съм, че бъдещето принадлежи на Русия. А ведно с нея ще се възправи и България – за нов, изстрадан Златен век на човешкия дух.

Автор: Милена Върбанова