Предателство, облечено във власт

Позиция на членовете на БСП Пловдив, район „Тракия”

Българското правителство разглежда Русия като една от основните външнополитически заплахи. Това става ясно от доклада за състоянието на националната сигурност за 2016 г. Той бе приет от правителството на Бойко Борисов и е изпратен за гласуване в 44-то Народно събрание. За първи път в правителствен документ има толкова остри обвинения и квалификации срещу Москва.

Правителственият доклад за националната сигурност за 2016 г. се оказа пълен с несъвместими за здравия разум русофобски заклинания, непознати ни дори и от епохата на Студената война. „Русия ни е враг, тя е опасност за България и региона“, твърдят новоизлюпени държавни чиновници, припявайки на вашингтонски и брюкселски лобита.

На същата тази Русия, която ни освободи! Русия, с която заедно ще честваме тези величави събития, отпреди 140 години, с която имаме дълбоки човешки, духовни, политически, икономически връзки, с която поддържаме вековни братски отношения и нямаме интерес да сме врагове.

Дали политиците, които ще официализират с вдигане на ръка този пасквил, разбират какво гласуват?!? Тези, които обявиха, че Русия е наш опасен враг, обикновено за пред народа говорят друго.

Премиерът Борисов, представящ се за голям геополитик, твърди, че е за развитие на българо-руските отношения, че иска в Черно море да плуват платноходки, а не бойни кораби.

Военният министър Каракачанов обещаваше да коригира курса на предшественика си Ненчев.

Теменужка Петкова пък настоява за интензивно развитие на енергийните отношения с Москва, а колегата й Николина Ангелкова често повтаря колко важни са руските туристи за българската икономика.

Къде е Волен Сидеров, който откриваше предизборните си кампании в Москва? Къде е герберът Красимир Велчев, който на събора на язовир „Копринка“ се обясняваше в любов към Русия? Всички те гузно мълчат. Това е политическа шизофрения и човешки позор за управляващата върхушка!

В същото време канцлерът Меркел се среща с президента Владимир Путин, а висши дипломати от Вашингтон и Москва правят стъпки за сваляне на напрежението между двете страни. Държави като Унгария и Турция сключват с Русия търговски договори за милиарди, а ЕС, макар и бавно, осъзнава, че Русия е ключов и стратегически партньор в борбата с тероризма. Съседна Сърбия ясно каза, че членството в ЕС не е цената да изостави отношенията си с братската, славянска и православна страна. Разликата между България и тези страни е, че там има суверенитет, държавност и политически лидери, които защитават националните си интереси. Докато не запълним този дефицит, управляващите ще раждат подобни безумия и предателства.

Във връзка с всичко горе-изложено ние, членовете на БСП Пловдив, район „Тракия” остро осъждаме приетия от парламентарни комисии „Доклад за състоянието на националната сигурност за 2016”.

Призоваваме народните представители от всички парламентарно представени политически сили да гласуват „против” и да докажат, че не са родоотстъпници и ще пазят завета на дедите си!

 

На снимката: Атанас Петков – член на НС на БСП, зам. председател на Облс на БСП Пловдив, зам. председател на ГС на БСП Пловдив, бивш председател на РС на БСП Тракия и настоящ зам. председател на същата структура