Предизборният сезон е открит. Отсега до не знам кога си – защото изборите няма да са само едни

Предизборният сезон е открит. Отсега до не знам кога си – защото изборите няма да са само едни, каквото и да ви говорят кандидатите за власт, знайте, че мислят само за едно – дали ще ги включат в листите и на кое място. Сърце дават за избираемо място.

Родолюбивите им и пълни с европейски ценности глави са заети само да се издокарват на партийните лидери, които редят листите.

Искаш ли да си по-напред в листите на БСП, говори как Президентът ти е разбил сърцето и колко си разочарован от него. Само ще вметна обаче, че егото на Президента летец по мое скромно мнение е колкото егото на Борисов и Петков, взети заедно. Но аз не съм силен по математика.
При ДПС формулата е следната: Бой по Прокопиев + дитирамби за Пеевски + обожествяване на Доган. Последното може да компенсира липсата на първите две.

За да станеш депутат от „Да, България“, заклеймявай Путин и Русия. В понеделник съобщавай, че Путин е в кома, в сряда – че е с инфаркт, сложи до Путин с инфаркт и военния им министър Шойгу за всеки случай, а в събота декларирай, че искаш НАТО да си направи база у вас в хола и в двора ви също.

Изкачването по вътрешни стълби с леко задъхване е сериозна гаранция за успех в ПП. Само че тези стълби са щастливи, а стълбата на Смирненски – пагубна. Но какво да се прави – младостта, любовта и смелите пориви са непобедими.

Ако искате да не станете депутати, кандидатирайте се от ИТН. Участието в листите на ИТН предполага и сериозна доза мазохизъм и склонност към екстремности. В ИТН най-добре е да забравиш името си и да помниш само едно. И да го славиш до небето.

Лошото на тези предизборни месеци е, че всичко е лично и нищо друго.
Но в това има и много чар – проличава си, че така наречената политика, насочена към добруване на обществото, е само грим, маска, пудра и червило.

Ако не беше така, дали ТЕ щяха да са толкова добре, а ние – толкова зле.

Николай Милчев