ПРЕДЛАГА СЕ ДА НЯМА КОМПЕНСАЦИЯ ЗА ЦЕНИТЕ НА ГАЗА, ПАРНОТО И ТОПЛАТА ВОДА

Ще пиете поредна студена вода
ПРЕДЛАГА СЕ ДА НЯМА КОМПЕНСАЦИЯ
ЗА ЦЕНИТЕ НА ГАЗА, ПАРНОТО И ТОПЛАТА ВОДА
**** Само големите индустриални фирми да бъдат компенсирани, като малките и гражданите останат с пръст в устата
.
На домакинствата да не се възстановят надплатените от тях за газ и парно суми в периода 5 август 2019 г. – 31 март 2020 г., за който общественият доставчик „Булгаргаз“ договори с „Газпром експорт“ намаляване на цената със задна дата.
Това е предложението до парламентарната комисия по енергетика, която ще заседава в понеделник, за да промени закона във връзка с това.
Както знаете, „Газпром“ според европейските решения трябва да връща пари и първите 150 млн. левова равностойност вече са преведени на България.
.
Ако предложението бъде прието, големите индустриални компании ще се уредятс евтин газ, макар и със задна дата: например ТЕЦ-а на Ахмед Доган, някои ТЕЦ-ове на олигарха Христо Ковачки, забъркан с далаверата с италианския боклук на тамошната мафия и т.н.
.
За парлама част от сумата се предлага да отиде като дарение за фонда за борба с пандемията, а друга част във фонда за енергийна сигурност, от който се плаща на онези със скъпата „зелена енергия“.
.
Като финал ще посоча, че за разпределението на тези пари не е необходима никаква поправка в законите. начинът може да се уреди с едно министерско постановление. Но парламентът е избран, за да се размие отговорността за прецакването от една страна, а от друга – всяка партия да си направи пропагандата, както стана с депутатските заплати.
.
Бел.: депутатските пари ги нарекох джобни, понеже никой не изрева, че няма да има какво да яде. Освен това решението на парламента е абсолютно противоконституционно и незаконно – никой не може да те лиши от възнаграждение. Парите народните представители можеха да ги оформят съвсем законно като индивидуални дарения или колективни дарения от парламентарните групи, ама на всички им трябваше спектакъла за населението.

Григор Лилов

loading...