Предполагаемият убиец на Виктория Маринова е арестуван в Германия

Предполагаемият убиец на телевизионната водеща Виктория Маринова е задържан в Германия. По непотвърдена информация той е напуснал страната в неделя, ден след извършеното престъпление.

Жители на ромската махала на дунавския град предоставиха на bTV снимки, на които твърдят, че е задържаният. Известен е като Северин и е на около 20 г.

По неофициална информация в къщата на леля му в ромската махала в Русе са открити вещи на жертвата.

Тялото на 30-годишната журналистка беше открито в събота – 6 октомври, на крайбрежната алея в Русе. Била е убита по особено жесток начин, като преди това е била изнасилена.

Убийството получи и широк международен отзвук.

Подробности около задържането на вероятния убиец ще дадат днес на брифинг в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов, главният прокурор Сотир Цацарови вътрешният министър Младен Маринов.

Вчера в полицията в Русе бяха разпитвани множество лица. Задържан за 24 часа беше и румънец от украински произход, но не бяха намерени доказателства, че е свързан със случая.

Като първа версия за мотивите за престъплението се смята, че става въпрос за моментна проява на агресия. Извършителят обаче е познат на властите у нас с подобни прояви. Очаква се той да бъде екстрадиран в България от властите в Германия.

Мъжът не е познавал младата жена и я е изнасилил няколко пъти, преди да я удуши и убие.

Предполагаемият убиец на Виктория Маринова е арестуван в Германия

loading...