Предполагам, че никой не иска да отвори по няколко гроба за членове на семейството си, само защото са нарушени американските икономически интереси някъде по света

Чухте извънредното обръщение на президента Радев към нацията във връзка с опасността от война за България. Чухте и светкавичния отговор на назначения за премиер Кирил Петков. Според последния, той и Василев не са опасните субекти за които говори президента, а според мен са точно те. Според същия Петков е напълно възможно да се прави зърнен хъб във Варна заради някакви 15 тона украинска пшеница, а според мен този човек няма никаква представа от мерните единици в система Си.

Притеснително е и пълното му неразбиране на понятието „война“, както и за предпоставките за нея, фактическата и юридическата й страна и прочее. Този човек поставен на най-високия пост в страната е в пълно безсъзнание, както за задълженията и отговорностите си, така и за всичко свързано с националните интереси на страната.

България не е независима страна в конфликта и не може да бъде такава, господа! Има причини да не може и те се знаят от когото трябва. Президентът Радев предупреждава за нещо, което вече е факт и само трябва да се превърне в реалност.

Петков е говоряща глава и неговата задача поставена отвън е да запали огъня отвътре. Сигурен съм, че българските граждани, които не искат въвличане на страната ни в този огън са над 85% и няма значение какво казва властта с платената си социология, политология и прочее провинциални логуси. Включете се в организираните протести срещу шепата национални предатели облечени с политическа и държавническа власт! Няма значение кой организира тези протести просто се включете, защото утре може вече да бъде късно. Предполагам, че никой не иска да отвори по няколко гроба за членове на семейството си, само защото са нарушени американските икономически интереси някъде по света.

Сега е времето да застанем с лицата си срещу подобни крайности! Срещу войната.

Николай Марков