Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган допусна няколко грешки, които могат да го разкарат от властта!

Нека да бъдем обективни!

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган допусна няколко грешки, които могат да го разкарат от властта!

1. Турция преди години свали руски военен самолет…във въздушното пространство на Сирия.
Тогава президентът Ердоган заяви, че няма да се извини на Русия и поиска подкрепата на НАТО!
Не можа да разбере, че заради Турция НАТО няма да предприеме нищо срещу Русия, защото военният руски самолет беше свален над Сирия и то от засада.
Русия не свали нито един турски самолет,
а обяви ПЪЛНА ИКОНОМИЧЕСКА БЛОКАДА на Турция
и забрани на руските туристи да посещават Турция.
Загубите за Турция бяха огромни и турскит бизнес щеше да свали Ердоган от власт.
Президентът Ердоган , по негова молба, посети Москва и …отношенията мужду Русия и Турция се възстановиха на всички нива.

2. Втората грешка!
Турция навлезе с военни подразделения на територията на Сирия.
БЕЗ ПОКАНА от Сирия!
Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ съгласно Международното право и Резолюциите на ООН и НАТО няма как да подкрепи Турция . една натовска държава, която може да въвлече във войната в Сирия и НАТО.
Да започнеш война, когато тилът ти е несигурен, видяхме, че партията на Ердоган загуби местните изборите в Истанбул дори и при провеждането на втори избор и при наличието на милиони кюрди в Турция, които се борят за равни права в Турция, това е БЕЗУМИЕ!

3. Третата грешка, президентът Ердоган заплашва Европа с бежанците, които са на територията на Турция, но това не са само сирийци, а граждани от Ирак, Афганистан и от много други държави от Близкия изток, дори и от Африка, сред които икономически мигранти и сред тях има много терористи.
Вместо президентът Ердоган да иска съдействието на Европа тези бежанци и мигранти да се върнат по родните си места, той ги насочва към Европа, а преди това…да ги засели на гръцките острови!
Груба грешка!

4. Намесата на Турция в Либия е също голяма грешка!
След като „Ислямски братя“ в Египет се задържаха само една година на власт и генерал Сиси предотврати превръщането на Египет в Ислямска държава, а зад „Ислямски братя“ стоеше Турция, президентът Ендоган се насочи към Либия.

И т.н. И т.н.

Ако Турция не възстанови дружеските си отношения с Русия, Турция остава без икономически паркньор в Близкия изток и в Европа.
Германия, Франция, Нидерландия, Великобритания и още няколко европейски държави, с изключение на Украйна, не са настроени дружелюбно към президента Ердоган, който превръща Турция от светска държава…в Ислямска държава.

Турция няма да насочи бежанците към България, това не е заслуга на премиера Борисов, който демонстрира приятелски отношения с президента Ердоган, а защото 100 000-200 000 бежанци, сред които икономически мигранти от Близкия изток ще задушат турския етнос и ще унищожат България окончателно!

Димитър Димитров
29.02.2020г., 16.50ч