Президентът Румен Радев вече събира кабинета

Вълков коментира, че ще видим познати лица от предните кабинети, тъй като президентът има опит, но и той вече се е уморил

В ефира на Нова Нюз журналистът Илия Вълков разкри, че държавният глава Румен Радев вече е сглобил служебния кабинет и дори е разпратил „повиквателните“.

„Ще видим познати лица от предните кабинети, президентът вече има опит, но и той се умори. Вероятно е да се помисли за затопляне на отношенията с „Газпром“, коментира Вълков, цитиран от „Пловдив 24“.

Той отбеляза, че всяка от партиите е поставяла изискванията си.
„Рашков стана непреодолим фактор, исканията на ИТН Асен Василев да не е премиер обиди ПП. Нинова и ДБ говореха, че трябва да има правителство, за да се спаси бизнеса и икономиката. Вероятно един от сюжетите по време на предизборната кампания е кой е виновен да няма кабинет“, смята Вълков.

На свой ред Калина Влайкова посочи, че правителството беше свалено и опитът за възстановяването му с първия мандат удари на камък.
„Всичко трябваше да спре тогава, да не се продължава с измъченото преговаряне.
При кабинет на всяка цена се създава усещане за вкопчване във властта“, подчерта тя.
В заключение посочи, че според прогнозите ще имаме все по-бързооборотна политика – къс живот на парламента и трудно сформиране на коалиции.
Източник: standartnews.com