Президентът Румен Радев коментира заформилия се политически скандал

Заяви, че Нинова може да държи мандата две седмици

Президентът Румен Радев коментира заформилия се политически скандал в страната.

Той посочи пред журналисти, че БСП следва да изпълнят мандата в съответствие с Конституцията и тълкувателното решение на Конституционния съд. Като допълнение той посочи, че Корнелия Нинова има две седмици да държи мандата.

Запитан дали страната ни върви към избори, държавният глава посочи, че е на възпоменателна церемония по повод 80 години от разстрела на Никола Вапцаров.

В този ред на мисли той заяви: „Тук съм, за да отдам почит към великия поет и човека с кауза, почти век по-късно неговите стихове не остаряват, а паметта за него и неговият ярък талант надживяха всички опити на посредствеността, на политическата конюктура, да ги очернят“.

„Антифашизмът е важна част от святото минало на България и всеки, който го отрича, отваря пътя към нови исторически разделения и трагедии. Затова – да пазим паметта за борбата срещу фашизма след 1923 г., за хилядите загинали на фронта в последната фаза на Втората световна война, за саможертвата на всички тези хора, е наш граждански и човешки дълг“, подчерта държавният глава.

Отбелязването на годишнината се проведе на Мемориала „Гарнизонно стрелбище“ в столицата. Президентът произнесе слово и отдаде почит пред лобното място на Никола Вапцаров.
Източник: vesti.bg