Президентът Румен Радев се срещна с шефовете на „Лукойл“

Обсъдени са и възможностите за ограничаване на инфлацията

В началото на среща с представители на ръководството на енергийната компания „Лукойл“ президентът Румен Радев заяви, че компанията е не само важна част от икономиката на страната ни, а и един от основните работодатели, както и основният производител на горива, притежаващ преобладаващ дял от пазара.

„От стойността на произвежданите горива зависи до голяма степен развитието на икономиката и на инфлационните процеси, което определя и стратегическото значение на компанията за българската икономика, особено по време на криза“, допълни Радев.

„Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпването на всички стоки и услуги и водят до свиване на потреблението, което е загуба не само за потребителите, но и за производителя“, заяви още държавният глава.

В този ред на мисли президентът отбеляза, че срещата на шефовете на „Лукойл“ с българското правителство е добра възможност за набелязване на мерки за стабилизиране на икономическата среда и борба с инфлацията в полза на българския потребител.

Представителите на Лукойл отбелязаха, че са приели поканата с благодарност, тъй като според тях в разширяващия се свят е от особена важност да са в тесен контакт, за да продължат развитието и занапред.

На работната среща на „Дондуков“ 2 бяха обсъдени възможностите за ограничаване на инфлацията и за развитието на предвидима икономическа среда в страната, става ясно от официалното съобщение.
Източник: blitz.bg