ПРЕМИЕРСКОТО ШОУ НЕ ОБИРА ОВАЦИИТЕ

Шоуто на Слави Трифонов продължи с премиерския си спектакъл.
Сценаристите и режисьорът – тези за Слави Трифонов и неговите сценаристи, обаче бъркат, и то много.

Защото продуцирането чрез имитиране на друг успешен продукт в друга държава (Украйна) винаги като подход се проваля с гръм и трясък в политическата реалност на различна страна.

* Защото шоуменът-потомствен интелигент и юрист Володомир Зеленский (президента на Украйна) не е шоумена и късно изкласил висшист Слави Трифонов.

* Защото критичното всякога политическо шоу на Володомир Зеленский –президента на Украйна, не е съобразяващото се, обръщащото се заедно с политическата палачинка шоу на Слави Трифонов.

* И украинската партия „Слуга на народа” е нещо съвсем по-различно от родната партия „Няма/има такъв народ”.

* И украинския милиардер – хищен, но умен олигарх Игор Коломоский, дал пътя в живота на Зеленский, не е българският псевдомилиардер-олигарх и мутроборче Илия Павлов, дал пътя в живота на Слави Трифонов.

* И защото ако политическото явление Зеленский е с корени в един кървав народен Майдан, то електоралното явление Трифонов е поредно листо от тъповат политически инженеринг.
И … дълго е за изброяване.

Родната имитация е далеч по-некачествен продукт. Но толкова са възможностите на нашето и чуждото Задкулисие.

Каква е същността досега в премиерското шоу, разиграно от шоуто на Слави Трифонов.

1. Потенциално правителство на Антоанета Стефанова (върнала мандата при предишните избори): да се отиде към нови избори с цел повече мандати.

2. Потенциално правителство на Николай Василев (тайна голяма ОФ коалиция на всички без ДБ): ако се случи чудо и мине – чудесно, ако не мине – здраве да е!

3. Потенциално правителство на Петър Илиев (дубъл на голяма тайна ОФ коалиция на всички без ДБ): няма да мине, но да прехвърлим отговорността от нас на останалите.

*** бележка: кантората на Петър Илиев е юридически консултант на БСП, той е зет на шефа на орготдела на БСП Пламен Червеняков, като масон е продукт на олигарха и руски почетен консул Георги Гергов, дели преподавателския си кабинет с Георги Близнашки и Пламен Киров (бившият правен съветник на президента Георги Първанов и конституционен съдия до 2015)

4. Потенциално правителство на Пламен Николов: (дубъл на голяма тайна ОФ коалиция на „Има такъв народ“, ДПС, БСП, ГЕРБ, ИМВ): няма да мине, но да прехвърлим отговорността от нас – „Има такъв народ”, на останалите.
.
Нещо да ви прави впечатление?
Ами да!
Всички предложения за кандидат-премиери са такива, че да не минат и да не получат одобрение!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Следователно изводът може да е един: Слави Трифонов и сценаристите му играят на политическия терен по чужд авторов сценарий и тайна режисура.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Замисълът на тази процедура също е ясна: една част от народа да се отегчи от политическата въртележка от една страна, а друга част да побеснее, че го правят на пет стотинки.

Целта на замисъла е един от следващите мандати на следваща се поред партия, колкото и да е спорен и да е пак тайно ОФ (вкл. с ДПС и ГЕРБ), да мине през цедката на общественото негодувание, която след репетициите ще махне с ръка. Ако не стане – здраве да е, понеже си има служебно негласно ОФ правителство.

==========================================
*** Няколко думи за Пламен Николов:
Никакъв мениджър не е бил в световни автомобилни концерни дори и на ниските равнища.
Работил е в представителствата им у нас (това са родни фирми – собственост на българи и управлявани от българи).
Прочутата американска компания за плавници, шнорхели, бански костюми, очила за плуване и т.н. FINIS Inc е с 25 работника и оборот от 3.7 милиона долара. Според мащабите на САЩ размерът е като на дребен семеен бизнес, какъвто е и самата компания. Основана е през 1993 г.

Компанията има два офиса в САЩ и дъщерно дружество в България – Финис Юръп ООД с 8 служители (ЕИК 201011432) За моя изненада Петър Николов никога не е бил и не се е водил като управител – за такъв е посочен член на американското семейство с този бизнес – Джон Артър Микс.
Американската фирма, довтасала у нас, си има и български съдружник в това американско поделение – значително по-голямата фирма „Делфина” ООД, която се занимава с текстил и шивачество. От своя страна съдружниците в „Делфина” ООД се занимават и с пластмаси. Когато изследвах този бизнес, установих, че практически голяма част от производството на изделията му е съсредочен у нас, а не в САЩ.
Има обяснение защо това американско семейство така изненадващо се е прицелило в България. Според хипотезата по-скоро един известен и незнаещ парите си българин навремето, в далечната 1993 г. се е прицелил в него. Но не приемам на пълно доверие тези слухове , защото навлизат в теорията на конспирацията, а нейното поле изисква далеч по-задълбочено и грижливо проучване на фактите, което не съм правил.

Американската компания дължи успеха и на съдружника в нея – Пабло Моралес, който е бивш виден спортист, златен медалист на 100 метра бътерфлай от олимпийските игри през 1992 г. и е спомогнал с контактите си за оцеляването и разрастването на бизнеса.

Кандидат-премиерът Пламен Николов е на граждански договор в компанията (бел.: грубо нарушение – депутатите нямат право на занимания с бизнес). Т.е. той е нещо като неин търговски представител – поне формално.

На фона на фактите изявлението му по телевизията, че „аз съм човек с биография с много успешни мултиконтинентални проекти” е меко казано, пресилено.

Твърди се, че е доктор в/на науките, но в родния български регистър името му не присъства. Това е възможно, ако от една страна не е легализирал получена в чужбина научна степен у нас, а от друга страна не е недопустимо и да е гола хвалба.
На снимките:
1. Американският офис на фирмата за плавници
2. Американското семейство, направило този бизнес
БЕЛЕЖКА
Навремето, когато имах ТВ предаване, винаги пусках за финал някакво музикално парче – в хармония с изнесените факти и разследвания.
Сега ми се струва за подходящо
The Show Must Go On (Qиeen)
(„Шоуто трябва да продължи!” на група Куин)
*** (превод)
Празнота…
Защо живеем въобще?
Изоставени – това е равносметката!
И все така…
.
Някой знае ли какво всъщност търсим…
Поредният герой, поредното недомислие
зад кулисите, в пантомимата.
Почакайте!
Има ли все още някой,
който да иска това да продължи?
.
И все така…
Шоуто трябва да продължи
Шоуто трябва да продължи
.
Сърцето ми се раздира от мъка,
гримът по лицето ми се размазва,
но усмивката все още е жива.
Каквото и когато се случи
ще го преглътна – това е съдба
.
Поредната болка,
Поредното разочарование…
Отново и отново – все така…
Знае ли някой за какво живеем?
Мисля, че се уча, че се научих –
вече ще съм по-човечен и отзивчив
и скоро посоката ще сменя.
.
Навън зората се разсъмва –
в себе си чета, крещя молитва
В своя мрак копнея свободата!
Шоуто трябва да продължи!
Шоуто трябва да продължи!
.
Сърцето ми е разбито,
гримът ми се стича,
усмивката е скрита
Душата ми е цветна
като пеперудени крила
понеже вълшебните феи растат,
но не могат да умират
.
Мога да летя, мои приятели
Шоуто трябва да продължи!
Шоуто трябва да продължи!
.
Срещнах се с дявола,
но не се предавам!
Посрещнах своята орис –
Шоуто и сметката му
Но ще се преборя
със сила да продължа
Шоуто трябва да продължи!
Шоуто трябва да продължи,
да продължи, да продължи…
.
***** Песента е изпята от Фреди Меркюри когато вече е тежко болен и знае, че съвсем скоро ще умре – шест седмици преди смъртта му.

Григор Лилов