ПРЕМИЕРЪТ КАТО ТРИЖДИ ИНДУЛГЕНЦИЯ ЗА ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС

От учебниците по история знаем, че някога Католическата църква създаде съвършения бизнес с индулгенциите, авансовото разплащане с бившите, настоящите и бъдещите грехове, които се опрощават срещу съответните суми. И до днес не ми е много ясно кой и как е определялтарифите, облагал ли е тия плащания с данъци и такси или финансовият трафик е протичал безконтролно.
Фашистите и комунистите – съвършенството на тоталитаризма, използваха същата система векове след своеволията и жестокостите на Католическата църква.
Днес наблюдаваме същите процеси, само че цените са много по-високи. Сега плащаме греховете си чрез ренегаатства и предателства. Вричаме се и се отричаме от актуални главатари и се вглеждаме в бъдещи такива. Ако да речем преди 20-30 или повече години си бил член на БКП, не ти представлява никаква трудност да се откажеш от миналото си и да се запишеш в ГЕРБ. Бил си ляв, а един ден си осъмнал десен. Понеже шефът ти, бивш член на БКП, сега тръби наляво и надясно, че е предводител на дясното. Това е идеологическа индулгенция за опрощаване на миналите грехове и съдържа гаранции, вид застраховка, че настоящите и бъдещите ти грехове ще бъдат опростени, поради декларациите без покритие, заявени гръмогласно от новия ти шеф.
На пръв поглед такелажът на палубата е объркан тотално и не се знае кое от въжетата към кое точно платно и към коя мачта води. Но това няма особено значение. Така или иначе, вятърът не духа в платната на кораба, а бие ниско, под ватерлинията. Корабът се клати, а пасажерите връщат обратно изяденото и изпитото. Хаосът е пълен и от него се възползват само ловките джебчии.
Записвайте се и членувайте в правилните партии. Майната му на такелажа, платната и на кораба! Животът е онова пространство, което съществува между миналото и бъдещето. Останалото е лъжа.
Любо КОЛЬОВСКИ, боцман от запаса

Резултат с изображение за Любо КОЛЬОВСКИ