ПРЕПИКАНАТА НИ КОНСТИТУЦИЯ И ЕСЕННИТЕ ИМПРЕСИИ

Парламентът отхвърли предложението на БСП за връщане на блиц-контрола всяка първа сряда от месеца. „За“ проекта гласуваха 68 народни представители, „против“- 85 и „въздържали се“ – 11, с което бе отхвърлен. Предложението на опозицията бе заложено в проект за промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Тази новина мина и замина, заглушена и маскирана от скандалите, предизвикани от Сидеров и други незначителни факти, данни и събития. А тази новина е изключително важна, защото концентрира у себе си голяма част от измамите и лъжите, които ни заобикалят и които представляват концентрация на имитацията на демокрация в управлението ни. Тази новина безкомпромисно показва, че България не е парламентарна република, както пише в Конституцията.

България е премиерска република. България се управлява еднолично, диктаторски, авторитарно, фашизоидно и парламентаризмът не съществува, тъй като един диктатор налага волята си посредством уж парламентарната си група на велможите си, която не допуска прения и дебати по един или друг проблем. Каквото каже премиерът, това става. И кои са тия нещастници, които изискват от премиера всеки месец да се отчита заедно с министрите си какво е свършено и какво не е свършено в държавата? Как смеят някакви негодници, да настояват премиера, чийто работодател е народното събрание, да искат от него всеки месец да се отчита и да се явява пред парламента, когато депутатите, народници избраници, искат да чуят от него един или друг отговор?! Откъде накъде премиерът ще се съобразява със задълженияята и дълга си, вменени му от някаква Конституция?!

Премиерът, който между другото е и генерал, не признава уставите, правилата, законите и Основния закон. Майната им на уставите, правилта и Основния закон!

Та, каква република е България, казвате? Парламентарна? И република ли е България? Не е република. И не е държава. България е една кичозна и панаирджийска имитация, декор на едноличната власт на Борисов.
Любо КОЛЬОВСКИ

loading...