ПРЕПОРЪКАТА ОТ ГЕРБ = РАБОТА В АДМИНИСТРАЦИЯ ИЛИ РЪКОВОДНАТА РОЛЯ НА ПАРТИЯТА

Интересно е как ГЕРБ вземат всичко най-лошо от историята на политическите си опоненти от БСП. Препоръка от Партията е необходима за назначаване в администрацията. Само където и характеристики не са започнали да издават, или поне още не ни е известно.

Има ли вече някакво съмнение, че ГЕРБ са обхванали като раково образувание цялата държава и институциите й. А в администрацията се допускат само верни наши хора. За да могат кражбите и злоупотребите да си останат в тайна. А нашите  хора хем да са на държавна хранилка и да знаят кой ги храни, хем да бъдат държани изкъсо, че ще си загубят хляба, ако си отворят устата.

Конкурсите в администрацията са пълна пародия. Нашите хора са предварително подготвени, комисиите също, само наивниците смятат, че се преценяват знания и възможности. Но за съжаление резултатите ги виждаме по неработещата администрация и буксуващата държавна машина, където не може да се намери почти нито един професионалист, който да знае какво да се прави.

Качествата за верен наш човек на партията са много различни от качествата, необходими да може да ръководиш или да работиш в администрация. В първия случай е достатъчно да имаш много гъвкав гръбнак и наколенки, да си добър в мазненето и услугите на партийните ръководители, а и понякога да осигуряваш няколко тона суджук, а във втория  се изискват поне някакъв интелекти, способности и образование. Когато Партията и държавата се сраснат, обикновено  се набляга само на първите качества.

С партийни препоръки качествена администрация не може да се направи. С верни наши хора не може да се ръководи държавата, защото качествата на верен партиен подмазвач не са достатъчно за ръководител и държавник.

И да припомня една мисъл на Сталин: Кадрите решават всичко! Избери цървули – ще получиш мизерия, кражби, корупция, нисък интелект и липса на класа и възпитание. И никакви писани закони не могат да предотвратят това, защото спазването на закона е присъщо на интелигентните и  качествени хора, а не на докопали се до властта БайГаньовци, за които мечтата на живота е била само да вземат Солунската митница! И смятат, че всички са маскари като тях.

Партия ГЕРБ препоръчва…….- наш човек ,  не знае и не разбира, ама е верен! Намерете му топло местенце, може и пък да се научи….на ваш гръб, естествено!

Време е за промяна на Конституцията на Република България – чл.1 да се промени:

Чл.1 Република България e мафиотска държава, управляваща трудещите се от града и селото начело с Първия държавен и Партиен ръководител.

(2) Ръководната сила в обществото и държавата е партия ГЕРБ.

Преходът не е завършил, българи! По-лошо, дори не е започнал. Отново държавата е партия и партията е държава, отново изборите се печелят служебно, отново няма свобода на словото, отново медиите са купени, а другите са на строга автоцензура, отново НИ Е СТРАХ!

По-рано викахме по събранията и манифестациите: КПСС, БКП, да живее съветско-българската дружба! Сега викаме: ГЕРБ, ЕС, да живеят евроатлантическите ценности и НАТО!

Разлика не виждам. Освен в сигурността и стандарта на живот!

Елена Гунчева