ПРИЗИВ ЗА НАСИЛИЕ И УРОК ПО ЕТИКА

„Вероятно мнозина са забелязали във фб призива на един „измъчен украински бежанец“ към неговите сънародници, довтасали в земята българска ( в луксозните й курорти ) да бъде подходящо „обработен“ българин от …( нарочно не пиша от кой град ).

o

Българската „сука“ се е провинила пред украинските ни гости с това, че не е изказала пълна подкрепа за Украйна и е изразила  добри чувства към Русия. Под лозунга „Слава на Украйна“ , „бежанецът“ е копирал профила на нашето момче и е указал, че украинските приятели трябва само да го прочетат – там всичко си е написано и причините нашенецът да бъде посетен и превъзпитан, са ясни. Преразказвам случая с много по-меки думи от тези, които е употребил симпатичният ни гост от Украйна – оригиналните му слова бяха невъобразимо истерични. Призивът за малтретиране на българина се въртеше до късно снощи в социалните мрежи. А тази сутрин нямаше и помен от него. Това не значи, че „гостите“ са се отказали да обработват нашия сънародник – а само, че акцията може би ще се проведе тихомълком.

Ето че стигнахме и до тая квота – „бежанците“ да заплашват българи и да зоват към физическото им малтретиране. Бях сигурна, че ще се стигне дотук, но смятах, че няма да е толкова бързо. Явно събитията галопират.“

„Помислих си – ето от чии среди евроатлантиците в България ще набират наказателната си кохорта. Неотдавнашният им призив инакомислещите да бъдат „профилактирани“ е съзвучен на зова за „обработване на несъгласни“ на въпросния украински гост. Българите ще бъдат цензурирани, тормозени, заплашвани, привиквани тук и там от „българските“ ( антибългарски по същност ) институции – а за украинските „бежанци“ ще бъде детска игра да стигнат и по-далечко в „обработката“ на „организмите“. Така,
както постъпваха с етническите българи в Украйна.

Ето я и социалната опора на проамериканската политика на „българските“ правителства. ПП и подобните й се нуждаеха “ до болка“ от население, което ще ги подкрепя. И си го докараха от чужбина.

Дали нашата полиция ще санкционира подобни призиви за насилие над българи от страна на „бежанците“? Въпросът е смешен. “

И какво се получава?
В нашата собствена страна трябва да треперим пред заплахите за физическа  разправа от страна на едно постоянно растящо множество от чужденци, на което плащаме да пребивава в нашите курорти, на което плащаме транспорта, на което плащаме здравни осигуровки, на което плащаме образованието и на което за капак харизваме по 40 лв. на човек дневно. И няма да ни наричат “ организми“? Напълно сме си го заслужили. Ще гледат на нас като на нисши същества, след като работещите българи и пенсионерите не могат и да сънуват подобни подаръци от собствената си държава. Откога не сте ходили на море и планина, българи?
o
И все пак нека ви обясня, драги „гости“. Лошо са ви учили в училище. Живеем във времена, в които черното и бялото са разменили местата си, но все още никой домакин няма да търпи безпардонната арогантност на „госта“ си, още повече щом последният е тръгнал да проси убежище. Българите не обичат нахалите. В страната ни не е прието жени и млади момичета да пишат нецензурни гадости и да ги крещят до припадък по площадите. Това ни е отвратително. Ние не приемаме нито нацистката, нито болшевишката идеология, терминология и символика – отдавна сме ги заклеймили. Не ни натрапвайте вашите истини и вашите норми на поведение, защото ще трябва да си търсите други „гостоприемници“. Сега ние сме слаби, но няма винаги да е така.

„Към българите вие трябва да се отнасяте с трепетно уважение като към по-старши от вас. Защото ние сме ви дали писменост, религия и култура. Когато вие сте отваряли очи като държава и народ, ние сме били прастара цивилизация, която е бдяла над вашата люлка. Предците ви са го знаели отлично. Трябва го научите и вие.

Ние, българите, искаме и занапред да свързваме името „украинец“ със светлото дело на Тарас Шевченко, Гогол, Леся Украинка и проф. Драгоманов, а не с нацистки  вождове, идеолози и президенти.

И през ум да не ви минава да заплашвате БЪЛГАРИ в страната, наречена БЪЛГАРИЯ!

Милена Върбанова
*
Статиите ми изразяват моето лично мнение.“