Призовавам отново за гласуване по модела Навални, срещу кандидатите на статуквото

Тъй като лидерите на партиите от ДБ няма да кажат, не е политкоректно, ще го кажа аз. Призовавам отново за гласуване по модела Навални, модела анти-Орбан в Будапеща, срещу кандидатите на статуквото. Гласувалите за Манолова да гласуват за кандидатите на ДБ на балотажа за районни кметове /успех на всички/, и съответно гласувалите за ДБ да гласуват за Манолова.
За морализаторите и особено тези, които ще агитират за Фандъкова да ги упътя към реал политиката на Борисов, защото реално него избирате в неделя. Какви ли не коалиции направи, с кого ли не се прегърна – с ДПС, с Патриоти, дори с БСП /Гергов, Овчаров/, със Сидеров. Да си представяш че можеш да победиш Борисов с идейна и политическа стерилност е липса на зрялост. Не Радев, а Борисов се вижда с Решетников. А познавам Ангел Найденов /не близо, но съм се срещал с него/ и трябва да кажа, че е по-атлантик от Борисов. Особено след разрешението за прелитане на С-400 и цирка с предизборните шпионски скандали.
Освен това, победа на Манолова ще балансира контрола на Фандъкова върху СОС – там където се готвят новите договори с Ковачки, с Вълка, с Пеевски /за отплата за корпоративния вот/. И няма как Манолова да направи нещата по-зле. Обратното, при победа на Фандъкова, Борисов ще чуе „конграчулейшънс“ и ще си помисли, че е несменяем.
Така се прави в реалната политика, ако в понеделник сутрин видим повече избрани кметове от ДБ ще знам че съм помогнал. На Трайчо, на Георги, на всички останали. За да балансират ексцесиите на ГЕРБ и най-вече за да дръпнем за ухото Борисов. Защото прекали. Тези от агитката на ГЕРБ, защото си имат трол армия, моля да си удържат гнева и особено моралните укори. Ще ги трия, защото нямат доблестта да си погледнат критично Вожда.
Но партиите гдето се срамуват и са свенливи да призоват, ще го отчетат като свой успех. Мога да си го позволя.
Изборът е протест или конформизъм.
Да, погледнете колко от конформистите са материално мотивирани. А след това се мъчат да ни убедят, че го правят заради идеите.

Илиан Василев

loading...