ПРИКАЗКА ЗА ЕДИН ПРЕМИЕР

Има един премиер на Балканите, който сам казва ,че командори Европата. Поне така си мисли. Ако прегръдките и целувките в Брюксел минават за командорене – може.

Теслата му, както казва народът, два пъти не удря на едно място. Веднъж един атомен проект е гьол, втори път – жизнено необходим, защото бъдещите поколения ще стоят на тъмно. Веднъж обявява Русия за главен враг, а напира за прегръдка с враг №1. Строи магистрали ,които след месеци минават на ремонтен режим.

Внуши си, че е дипломат и гълъб на мира на Балканите и подписа най-предателския договор с Македония. Зарази обществото със злоба, насъска едни срещу други.

Крие се зад дебелите правителствени стени и нито един път не отиде при протестиращите. Иначе се снима с куцо и сакато, с цигани и турци из страната само и само да изглежда народен.

Кара мотокар, влак, джип – имитира последния български цар. Маята му е червена, ала все предлага сини питки за продан.

Страхлив е – който не е врякал под прозорците му, той не е получил милиони.

Бил е най-слабият каратист, а му връчиха черен пояс дан 9. Не знае една буква чуждоземска, ала получи приз за развитието на българистиката.

Облякоха го като бременна панда в Сеул, за да троши една дъсчица, на която се обучават първолаци. Плакне шкембе, ала е най-възрастният картотекиран футболист на планетата.

Заема храбри пози, намята се постоянно с лъвска кожа, ала под нея издайнически се подават магарешки уши. Имали такъв премиер на Балканите? Има, казват дори и в Корея.

Стефан Северин

Снимка на Стефан Северин.

loading...