ПРИКЛЮЧЕНИЯТА НА БАЦЕ ИЗ ЯМБОЛ

След като дохвърча до Велико Търново да води предизборната агитация на кандидата на ГЕРБ и между другото да поздрави курсантите от НВУ, Бойко Борисов сполетя и Ямбол. И ей тук шапка свалям на Главната Мутра. Бая кураж се изисква да ходиш някъде, където си лъгал като дърт /ами отлежала кубинска спиртна напитка/ и все още помнят хората. От друга гледна точка, вече така на лошо сме го научили да не питаме, че той си мисли, че забравяме.

Виждам публикувани снимки от посещението с новия кандидат на ГЕРБ за кмет. За улеснение на ПР-ите на Борисов и съответните кандидати, може да снимат само Борисов и да сменят костюмите на кандидатите, иначе всички еднакви изглеждат като параметри и качества. За мое учудване не видях настоящият кмет, който е ОТ ГЕРБ. Или пък вече не е. Това е загадка, над която много хора умуват и отговор не чакат. Но пък сегашният кмет от ГЕРБ, след като му духнаха под опашката от родната му партия, рЕзко се разграничи от партиите и се явява като независим.

Направо слънчице утренно, непомирисало власт. Но пък си мисля, чеот едната благодарност, че беше четири години на хранилка в общината, беше си редно да посрещне и разведе Баце из Ямбол. Ама като гледам и Цецку, и сегашният ямболски, явно предателската нишка винаги съществува в тази партия. Малко да не ги дооценят и драсват чертата и се правят на независими и велики.

А най-интересно ми става КАКВО ОБЕЩА ОТНОВО БАЦЕ НА ЯМБОЛ? Болницата оттече, както стана ясно, защото обещаните пари само преди няколко месеца не стигат, ами и на всичкото отгоре още не са преведени за увеличаване на капитала на МБАЛ. Което означава, че с чиста съвест Баце може още сто милиона да обещае. Не за една, за две болници. Докато никой не му прави проблем защо не си изпълнява обещанията, ще продължава по същия начин. То старо куче не се учи!

Също е интересно как оценява досегашното управление на Ямбол, скандалите около обществените поръчки, изтрепаната риба в реката от замърсяване, сериозните проблеми със сметището и околната среда, за инфраструктурата няма смисъл да коментираме, и Ямбол като Пловдив при всеки дъжд се превръща във Венеция. Завиждайте, душмани!

Тръпнейки, чакам да разбера какво този път е обещал Баце на Ямбол. Сигурно звучи много красиво, да си помечтаят хората. А може пък и да им обещал и новият кмет да се грижи за просперитета им. Също като старият. Единствено ме притеснява, че явно старият/настоящ кмет за толкова години кметуване нещо се е разминал на остър завой с научаването на законите. Дори в предизборната кампания. Но когато душата е широка, законите са тесни!
Хайде, обещавайте, чакаме!

Елена Гунчева

loading...