При почти пълна зала би първия звънец на 47-мото Народно събрание

При почти пълна зала би първия звънец на 47-мото Народно събрание. 228 народни представители се регистрираха. Първото заседание бе открито от депутата от “Има такъв народ” д-р Силви Кирилов.

Очаква се всяка парламентарна група да излезе с декларация от трибуната. Интригата е кой ще бъде избран за председател на Народното събрание. С предложение ще излязат от “Продължаваме промяната”.

“Свидетели сме на особена ситуация. В обществото няма усещане за справедливост и законност. Бедността е ежедневие и засяга все повече сънародници. Около 2 млн. са извън страната, повечето са млади хора. Свободата не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш. Истината първоначално е отричана от всички, после е допускана за възможна част от хората. Накрая е приета от всички, защото е истина. Време е да загърлим личните си и политически различия в името на националните и обществени интереси. Време е да си спомним, че волята за промяна правят нещата възможни, но не ги правят лесни. Прозрачността в действията на политическите сили и спазването на обещанията ще върнат доверието в държавността. Народът ни постави съдбовни задачи и трябва да оправдаем доверието им с чувство за отговорност”, заяви д-р Силви Кирилов при откриването на Народното заседание.

Депутатите се заклеха.

Frognews.bg