ПРОБЛЕМИТЕ В ПОЛИТИКАТА ВИНАГИ ИДВАТ ОТ ЛИЧНОТО

Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и на открито

Без всякакво учудване видях какво е казал родител 1 на Кирил Петков за Слави Трифонов. Всички са ми свидетели, че никога не съм жалила Трифонов по отношение на политическия му морал и цели. Но да стигнеш ниво да се подиграваш на човек заради болест, дълбае дъно, което е недопустимо в едно нормално общество. Още повече, когато не си кой да е, а човекът, заради когото магистрала „Струма“ трябва да заобиколи Кресна, защото искаш да си пиеш кафето на спокойствие.

Кирил Петков отдавна си изтървава нервите, като си позволява публично и пред медии да обижда личностно политическите си противници. И то с недопустими похвати. Проблемите в политиката винаги идват от личността на политика. И всъщност личността на Кирил Петков е важна – като възпитание, морал, начин на живот и обща култура. Виждаме баща му, нивото, възпитанието и някак си разбираме откъде идва поведението на сина. За съжаление.

Недопустимо е да се ползва външен вид, заболяване, семейно положение, родители и роднини, за атака срещу политическите противници. Има нива, които не трябва да се минават. Поне не и на официално ниво – от трибуната на Народното събрание, пред медии, на пресконференции. За съжаление отдавна политиката стана място за хора, на които очеизвадно им липсват първите седем години. За протокол, етикет, стил и класа дори няма да споменавам. Те си личат. Проблемът е, че все повече са хората, които не могат да ги различат.

В политиката трябва да има някаква морална чистоплътност и граници, които не трябва да се преминават. И е крайно време да ги поставим!

Елена Гунчева