ПРОБЛЕМИТЕ, КОИТО ПАРТИИТЕ СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ НЕ ВИЖДАТ

1. Актуализацията на бюджета – всички дружно решиха да саботират служебното правителство и съответно Президента. С надеждата да извлекат полза от това, че хората ще останат без пари и ще имат черен пиар колко е лошо сега.

2. ДПС трябва да бъде заличена като противоконституционна. В този смисъл аз, ако присъствах на КСНС, щях да настоявам именно Карадайъ, да напусне заседанието.

3. Членството ни в ЕС и НАТО. Видяхме докъде ЕС ни докара. НАТО си ни използва като база. Американците използват безплатно четири военни бази. И видяхме как си зарязват съюзниците в Афганистан. Само да напомня на феновете на Козяк, че и тук ще ги зарежат и ги чака същата съдба.

4. Демографската катастрофа – с всеки нефелен закон и решение, прогонвате все повече българи в чужбина и се раждат все по-малко българчета. Това явно не ви засяга, вашият електорат е другаде.

5. Гражданско образование – огромната част от българите дори не са чели Конституцията и не знаят нито за правата и задълженията си, нито за правомощията на институциите. Впрочем, това ви ползва, защото неукият народ е лесно манипулируем народ.

6. Огромната бюрокрация и администрация, десетките агенции, агенцийки и комитети, които издържаме ние, за да слагате вие ваши хора там. Не е геройство да се махне кифла със заплата от половин милион годишно, и да се сложи наш човек, а трябва да се закрие цялата неработеща агенция, нали?

Елена Гунчева