Проблемът на България е, че читавите не искат да се занимават с политика, а крадливите некадърници искат

Проблемът на България е, че читавите не искат да се занимават с политика, а крадливите некадърници искат. Всеки нормален и почтен човек, попаднал в политиката, или се примирява и си мълчи, или центробежните сили го изхвърлят. В резултат гледаме едни и същи модели крадливи негодници да ни управляват повече от три десетилетия.

Естествено, във висшия ешалон на политиката, се допускат само проекти под пълен контрол, които няма да се отклонят от правия хамерикански път на развитие на колонията. Психосхемите на манипулация се виждат от всеки с трицифрено КИ, но останалите бясно ги отричат и си въобразяват, че крайният резултат зависи от нас. Винаги съм казвала, че случайни политици и партии в политиката не се допускат. Всеки, който става за лидер и започне да се проявява, или е купуван, или е смачкван или е компрометиран до степен да не може да участва в политиката.

Насърчават се продажните, глупавите и изпълнителните. Създават се фалшиви образи на герои за задоволяване на хорската надежда за справедливост и промяна. Разумните хора виждат реалността, но са неспособни да накарат глупавите да мислят.

Системата е сбъркана тотално. Колонията се управлява директно от Козяк. Има малко останали българи на ключови места, които виждат картината и се опитват да организират съпротива. Но заради инертността и отказът от критично мислене на другите българи, нищо не се получава.

И въпросът е – или се научаваме да мислим, или отиваме в историята. Окончателно. В природата и в политиката оцеляват само разумните, смелите и бързите. Примиреността, лежането по диваните и псуването на всеки, който ви кара да мислите критично, ще доведат всички ни вкупом до бунището. Опростачването на народа доведе до това всеки, който казва истината, да бъде обругаван и грозно оплюван, без хората да осъзнават, че само истината ще ги направи свободни.

Понякога на човек му се иска да се предаде. Толкова е удобно да си гледа работата, да се капсулира в своята среда, в която няма животновъди да го псуват на майка и да коментират как изглежда и на колко години е, и да остави нещата да се случат с естествения им ход. Изкушението е голямо. И въпреки всичко, българският народ заслужава да се борим за него. Дори и той да не иска.

Елена Гунчева-Гривова