Прогноза. Гешев се е запътил с бързи и големи крачки към показен арест и низвергване

Прогноза. Гешев се е запътил с бързи и големи крачки към показен арест и низвергване.

Развръзката е близо, просто защото новата власт и гешевтурата са несъвместими. Въпросът е или-или. Или новата власт решава проблема с корупцията през обвинения и съд, или си заминава.

По същия начин прокуратурата няма друг ход за да не излязат папките с копроматите за Гешев, той трябва да брани Цацаров, Пеевски и Борисов до край. Защото са много откраднатите милиони и разрушените съдби.

Няма как да има съвместно съществуване. За това развръзката ще бъде радикална и бърза.
Тези юнаци от прокуратурата действително си повяраха, че са недосегаеми. Така и не разбраха, че не могат да се скрият зад Конституция и закони, когато ги използват в ущърб на обществото и за лични цели – за да опазят корумпираните. Рано или късно идва Видов ден и той дойде.

Какво ще направи Гешев в тази война на институции, като държи слабите карти? Може би ще издаде постановление за задържане, ще обвини министъра или шефа на ГДБОП в неизпълнение на прокурорско разпореждане? Като отказват да изпълняват задължението си и да разпитват свидетели, които искат да направят признания за схемите на високо равнище, означава че сами се делигитимират. Как точно ще стане изпълнението на каквото и да е разпореждане на прокуратурата от който и да орган на изпълнителната власт. Точно никак. Виж обратното – полиция и ГДБОП могат да задържат Гешев и прокурори и тогава да се намери прокурор който да ги разследва и задържи.

Той и Чаушеску си мислеше че е недосегаем.
И какво точно ще направят Борисов и Пеевски за да спасят Гешев – може би протести? Или флеш моб или извънредни заседания на Народното събрание?
На улицата тези са никои. А медиите им се оглеждат за нов господари и точно те не са в тази роля.
Или ЕС, САЩ или Русия ще им помогнат?
Нищо подобно – единствено могат да активират криминалния континтгент или да се опитат да дестабилизират чрез компромати новото правителство.

Проблемът е, че дори и достоверни неща да извадят /Гешев държи няколко души от новото правителство с папки/, хората ще ги тълкуват в контекста на опитите за съхранение на Статуквото.

Бай, бай Гешев! Бай, бай Цацаров! Бай, бай Борисов!
Минавате на държавна издръжка.
Да се готвят медийните им прислуги.

Гледайте утре и през седмицата #Алтернативата, ще става все по-интересно и вие трябва да знаете.

Гледайте и в петък – ще бъда гост водещ – последно за тази година – подготвил съм доста неща, които ще чуете за пръв път. Привилегията да работиш в обществена полза.

Илиян Василев