ПРОЕКТЪТ „МАЯ“ СЕ ЗАДЕЙСТВА

Онемявам от недоумение колко кратко време помнят българите. Как забравиха Мая как ритна БСП, след като стана омбудсман и партията повече не й трябваше, как се разграничи от нея. Как подкрепяше Истанбулската конвеция и продължава да я подкрепя. Как мъжът й единствен от БСП подкрепи сделката с Ф-16 и авансово плащане на милиарди левове.

Спомняте ли си, че Мая Манолова беше избрана за омбудсман с гласовете на ГЕРБ и одобрението на Борисов? Или вече забравихте. Тя обещава – вие вярвате. Ще кажа личното си впечатление – като омбудсман служеше за пощенска кутия – праща й се жалба и тя я изпраща пак до съответната институция с искане за произнасяне. Единственият път, когато вършеше работа, беше, когато се кандидатира за кмет. Е, някак си не вярвам, че тази й активност сега са за доброто на хората, а не за доброто на Мая.

Българите толкова са отчаяни и обезверени, че продължават отново и отново да вярват на проектите на статуквото, на стари муцуни, облечени в нови парцалки. И забравят как ги предадоха същите тези хора преди време!

Сядайте, изправяйте се, само че вярвате ли, че Манолова е почтена с вас? Не принципно – с вас, с хората?

Поне цирковете догодина ще са много като количество и стари като качество. Нищо ново. Борисов си отглежда патерици. Всеки момент очаквам другия „борец срещу ГЕРБ“ – Слави Трифонов и той да се включи – избори идват, трапезата се подготвя отдалече. И само едно съм сигурна – народът няма да е там!

Елена Гунчева

loading...