Прокуратурата държи Марешки като кукла на конци в парламента!

Размахването на кокал от Веселин Марешки и искането на оставките на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, но подръжката на кворума в парламента има друг превод.

Де факто ,дДепутатите от „Воля“ няма да напуснат пленарна зала.

Бойкотът на варненския бизнесмен и неговата партия,  приключи преди да е започнал на практика.

„Казахме, че ако няма други начини за изхвърлянето на двамата от властта, можем да прибегнем в краен вариант и до неявяване в зала. Симпатизантите ни казаха, че това би било бягство от отговорност и не са ни пратили тук, за да се крием по кулоарите“, каза той.

Знаем, че е много по-лесно за нас да сме извън парламента и да трупаме някакви временни дивиденти, обмисляхме и този вариант, коментира Марешки. „Решихме, че не е в наш стил да се крием по кулоарите и да бягаме от отговорност. Ще работим в залата, защото сме наясно, че в най-отговорния момент, когато трябва да се приеме бюджетът на държавата, в който има някои добри страни – увеличаване на доходи, повече пари за здравеопазване, ние не можем да абдикираме от нашата отговорност и всички наши симпатизанти настоятелно ни съветват да правим това – да работим в полза на българския народ“, посочи той.
И тези неща казани, след като обяви, че сам ще даде имунитета си на прокуратурата, а само преди дни отказваше.

Сделката явно е сключена.

Прокуратурата държи Марешки като кукла на конци в парламента!

bnews.bg